Отидете към основна версия

3 794 4

Електрическа кола, която се зарежда сама (ВИДЕО)

  • автономен електромобил-
  • tianjin-
  • китай

Максималната скорост, на която е способен Tianjin, е 79.2 км/ч

Със съвместните усилия на 42 компании и три университета в Китай, бе разработен безпилотният автомобил Tianjin, захранван единствено от слънчева енергия. Той може да се движи из града без изобщо да се презарежда. Освен това има система за безпилотно управление, а вътре дори няма волан.

За зареждане на автомобила се използват слънчеви панели с площ от 8.1 квадратни метра - това е повече от всеки друг известен модел от този тип. В ясни дни те са в състояние да осигурят изходна мощност от 7.6 kWh, а батерията на автомобила има плътност на съхранение на енергия от 330 Wh/kg.

Размерите на електрическия автомобил са 4 метра дължина, 1.7 метра широчина и 1.8 метра височина. Тежи малко над един тон. Салонът е четириместен: трима пътници отзад и един оператор отпред. Автомобилът няма волан, тъй като е оборудван със система за автономно управление Level 4. Вместо това има един голям екран отпред.

Съобщава се, че максималната скорост, на която е способен Tianjin, е 79.2 км/ч, което е напълно достатъчно за придвижване в града. В момента това става в отделни зони, предназначени за тестване на безпилотни превозни средства.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 9 гласа.

Свързани новини