Отидете към основна версия

3 488 35

Сбогом, масълкари! Здравейте, електромобили!

  • dodge-
  • charger-
  • chalenger

Dodge се отказва от масълкарите и ще спре да произвежда Challenger и Charger за сметка на електромобили

Американската компания Dodge официално обяви, че ще спре производството на моделите Challenger и Charger през 2023 г., тъй като автомобилният производител иска да се концентрира върху производството на електрически автомобили, съобщава CNBC.

Компанията планира да пусне гама от специални превозни средства и продукти в знак на почит към култовите модели. Така компанията ще може да "отпразнува" края на производството на автомобили в сегашния им вид. Всички тези автомобили от 2023 моделна година ще имат надпис „Last Call“ под капака.

Изпълнителният директор на Dodge Тим Кунискис също намекна, че имената Charger и Challenger могат по-късно да се използват за бъдещи електрически превозни средства, включително за електромобил, планиран да бъде пуснат на пазара през 2024 година.

Charger и Challenger се произвеждат в завода на марката в Канада. Компанията казва, че този завод е произвел повече от 3 милиона автомобила, включително 1.5 милиона Charger и повече от 726 000 Challenger, продадени в САЩ.

По-рано Кунискис отбеляза, че автомобилите с ДВГ остават в миналото, най-вече заради емисиите. Компанията майка на Dodge, Stellantis (бивш Fiat Chrysler), се класира най-зле сред големите производители в САЩ по отношение на средната корпоративна икономия на гориво и въглеродни емисии, от което става ясно защо Dodge се отказва от култовите си Challenger и Charger.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.

Свързани новини