Отидете към основна версия

3 297 5

Белгийци ще правят суперкола от кевлар

  • minerva-
  • j.m. brabazon

Британският състезател и авиатор от началото на миналия век Джон Муур-Брабазън ще даде името си на нов хиперкар на легендарната белгийска марка Minerva. Колата с шаси от въглеродни нишки ще има каросерия от кевлар.

Хибридната Minerva J.M. Brabazon ще бъде задвижвана от 12-цилиндров бензинов агрегат с два турбокомпресора и чифт електромотори за всяко от предните колела. Водачът ще може да избира между пет режима на работа - икономичен, обикновен, спортен, състезателен и безопасен.

Мощността на автомобила и времето са ускорение до 100 км/ч не се уточняват. Известна е само проектната максимална скорост - 400 км/ч. Новата Minerva ще бъде оборудвана със секвенциална скоростна кутия и диференциал с повишено триене, система за рекуперация на кинетичната енергия при спиране, 19-цолови джанти отпред и 20-цолови отзад.

Minerva е основана през 1900 г. в Антверпен, Белгия. Разкошните й автомобили са смятани са смятани за континентален еквивалент на Rolls-Royce. През 1938-а преустановява производството на коли, а през 1956 г. фалира окончателно.

По време на Втората световна война Джон Муур-Брабазън е министър по транспорта и авиационното производство. През 1907 г. печели пробега на Ардените с автомобил Minerva.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Възродената Minerva ще вдига 100 км/ч за 2 секунди

    Белгийската марка Minerva, която обяви завръщането си с прототип на хибридна суперкола миналата година, явно напредва с работата по проекта. Вече с ...
    10.10.2014
    6 153
    5
  • Minerva

    Днес Белгия няма собствено автомобилно производство. Това обаче невинаги е било така. През първата половина на миналото столетие една позабравена белг ...
    03.01.2004
    2 151
    0