Last news in Fakti

3 Юли, 2013 09:50 3 286 5

Белгийци ще правят суперкола от кевлар

  • minerva-
  • j.m. brabazon

Британският състезател и авиатор от началото на миналия век Джон Муур-Брабазън ще даде името си на нов хиперкар на легендарната белгийска марка Minerva. Колата с шаси от въглеродни нишки ще има каросерия от кевлар.

Хибридната Minerva J.M. Brabazon ще бъде задвижвана от 12-цилиндров бензинов агрегат с два турбокомпресора и чифт електромотори за всяко от предните колела. Водачът ще може да избира между пет режима на работа - икономичен, обикновен, спортен, състезателен и безопасен.

Мощността на автомобила и времето са ускорение до 100 км/ч не се уточняват. Известна е само проектната максимална скорост - 400 км/ч. Новата Minerva ще бъде оборудвана със секвенциална скоростна кутия и диференциал с повишено триене, система за рекуперация на кинетичната енергия при спиране, 19-цолови джанти отпред и 20-цолови отзад.

Minerva е основана през 1900 г. в Антверпен, Белгия. Разкошните й автомобили са смятани са смятани за континентален еквивалент на Rolls-Royce. През 1938-а преустановява производството на коли, а през 1956 г. фалира окончателно.

По време на Втората световна война Джон Муур-Брабазън е министър по транспорта и авиационното производство. През 1907 г. печели пробега на Ардените с автомобил Minerva.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еминем Фен

    0 0 Отговор
    Tova R8 li e ili kakvo???
  • 2 Еминем Фен

    0 0 Отговор
  • 3 Shmeker

    0 1 Отговор
    Гротестка на R8 по белгийски.
  • 4 Shmeker

    0 1 Отговор
    гротеска
  • 5 маляка

    1 1 Отговор
    това е колата на БАТМАН