Last news in Fakti

10 Октомври, 2014 11:06, обновена 10 Октомври, 2014 11:09 6 140 5

Възродената Minerva ще вдига 100 км/ч за 2 секунди

  • minerva-
  • j.m. brabazon

Белгийската марка Minerva, която обяви завръщането си с прототип на хибридна суперкола миналата година, явно напредва с работата по проекта. Вече са ясни част от техническите характеристики на бъдещия бензин-електрически J.M. Brabazon. Максималната скорост на суперхибрида с мощност 1 000 к.с. ще бъде 400 км/ч и ще ускорява от място за 100 км/ч "за по-малко от 2.1 секунди".



Купето ще бъде оборудвано с 12-цилиндров V-образен двигател с два турбокомпресора и ограничител на 10 000 об/мин. За задвижването на предните колела ще се грижат два електромотора, захранвани от блок йон-литиеви акумулатори, който от Minerva наричат "произведение на изкуството". Трансмисията ще бъде седемстепенен робот с два съединителя.



Благодарение на монокока от въглеродни нишки J.M. Brabazon ще тежи под 1 200 кг. Водачът ще може да регулира сам клиренса, ъгъла на атака на антикрилото отзад и задкрилките отпред. Инженерите на компанията предвиждат пет работни режима за двигателя - икономичен, стандартен, спортен, състезателен и безопасен.



Клиентите ще могат да избират между няколко варианта са обзавеждането на салона, един от които предвижда декорации от чисто злато. Ако сметне това за твърде плебейско, купувачът ще може да си поръча платина или въглерод.



Minerva е основана през 1897 г. в Атверпен и създава едни от най-разкошните автомобили в Европа. През 1938 г. производството на коли е преустановено, а през 1956-а прекратява съществуването си. През 2012 г. правата върху марката са откупени от неизвестен засега инвеститор. Сред партньорите на официалния сайт на компанията е споменато спортното подразделение на Toyota.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    КОЛА ОТ БЪДЕЩЕТО
  • 2 Shmeker

    0 0 Отговор
    Кефеща е. Малко отпред маската ме дразни леко ама останалото не
  • 3 Румен Янев

    0 0 Отговор
    100 за 2 секунди и мозъка ти изтича през ушите а очите ти отиват на мястото на вестибуларния апарат!То и на трабантче да монтираш мотор от F 16 ще направи същото ......Пълна тъпня!!!!
  • 4 Десислав Попов

    0 0 Отговор
    Много грозна!!!
  • 5

    1 1 Отговор
    Не мога да разбера каква е тая мания за все повече безмисленни конски сили и безумно скъпи коли, които прашасват в гаража на някои милионер и я направи някое кръгче на някоя писта един път в годината я не. Според мен истинските автогерои са тези коли, които всекидневно ни служат и ни достават независимост и удоволствие, без значение колко конски сили са.