Отидете към основна версия

2 411 13

Европейците все по-често отказват да поръчват нови коли и употребяваните поскъпват

  • нови коли-
  • употребявани автомобили-
  • тенденция-
  • европа

Явлението започва да става масово, което изключително много притеснява дилърите

Снимка: Shutterstock

Германското списание Automobilwoche разпространи любопитна информация свързана с покупкта на нови автомобили в Европа. Според данните напоследък в Европа има повече случаи, когато потенциални купувачи отказват вече капарирани коли.

Продавачите, с някои от които изданието разговаря лично, отбелязват, че броят на подобни ситуации се е увеличил драстично през последните години. Експертите смятат, че това се дължи на нестабилната икономическа ситуация и несигурните перспективи.

Тъй като купувачите все още не могат да предвидят кога ситуацията ще се стабилизира, те предпочитат да отложат големите разходи. Освен това причина е и дългото чакане за нов автомобил.

Управляващият директор на европейска група, която продава автомобили, казва пред изданието, че сега е много по-важно за хората да спестяват пари, за да са сигурни, че ще имат достатъчно за храна и жилище.

Всичко това води и до повишаване на търсенето и цените на автомобилите втора употреба, тъй като европейците по-рядко продават личните си коли, вносът в държави, като България намалява и респективно това повишава цената им.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.

Свързани новини