Last news in Fakti

13 Октомври, 2022 10:45 2 338 13

Европейците все по-често отказват да поръчват нови коли и употребяваните поскъпват

  • нови коли-
  • употребявани автомобили-
  • тенденция-
  • европа

Явлението започва да става масово, което изключително много притеснява дилърите

Европейците все по-често отказват да поръчват нови коли и употребяваните поскъпват - 1
Снимка: Shutterstock

Германското списание Automobilwoche разпространи любопитна информация свързана с покупкта на нови автомобили в Европа. Според данните напоследък в Европа има повече случаи, когато потенциални купувачи отказват вече капарирани коли.

Продавачите, с някои от които изданието разговаря лично, отбелязват, че броят на подобни ситуации се е увеличил драстично през последните години. Експертите смятат, че това се дължи на нестабилната икономическа ситуация и несигурните перспективи.

Тъй като купувачите все още не могат да предвидят кога ситуацията ще се стабилизира, те предпочитат да отложат големите разходи. Освен това причина е и дългото чакане за нов автомобил.

Управляващият директор на европейска група, която продава автомобили, казва пред изданието, че сега е много по-важно за хората да спестяват пари, за да са сигурни, че ще имат достатъчно за храна и жилище.

Всичко това води и до повишаване на търсенето и цените на автомобилите втора употреба, тъй като европейците по-рядко продават личните си коли, вносът в държави, като България намалява и респективно това повишава цената им.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дфен

    2 6 Отговор
    Който иска нова Дачия довечера ще я публикувам за продажба от представител на марката за България.Реални 13700 километра давам рама за проверка
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 джамбаз кире

    9 1 Отговор
    В момента в Германия предлагането на коли-втора ръка е силно ограничено Дилърите там купуваха автомобили от Италия и Испания на прилични цени,но и това "кранче" пресъхна. Тенденцията кола втора ръка в Европа е от две-три години.
  • 4 Българина

    16 10 Отговор
    тенденцията е отпреди спец операцията. тя е резултат от всички политики водени последните 10 г от скапаната ЕК по всички флангове, религия, миграция, интеграция, печатане пари, лицемерие и двойни стандарти, санкции, колониализъм, чужди военни бази, джендаризъм, пренаписване историята, енергийни борси и зелен преход, деиндустриялизация, подмяна на коренно население и все хубави неща като директиви и насоки..... прави краставици, биокомпонента, субсидии и дотации за корпорации и банки права на малцинствата... Европа е разбита отвътре

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 баба шаманка

    7 5 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    Е па Европата нема да я биде оти америчките байновички ке и изцоцат кръвчицата и ке и вземат душицата.
  • 7 гост

    10 8 Отговор

    До коментар #4 от "Българина":

    Тц , не позна , хахаха !! Просто хората прогледнаха и вдянаха , че трябва да си луд да дадеш камара пари за кола , която след 4-5 години трябва да дадеш за скрап , щото ще можеш да я караш само на село !! И всичко са решили да изчакат 2-3 години и да минат направо на електричка !! А дотогава ще си карат старите коли ! Които след това ще заминат за Африка и арабските страни и то на много добра цена !! Толкова добра , че в Европа ще са непродаваеми !!
  • 8 Така е

    14 2 Отговор
    В Германия автопаркът се обнови преди няколко години, благодарение на държавна политика.Ще могат да изчакат 1-2-3 години.А и ще се ориентират към марки даващи дълга гаранция 8-10 години-Азия, защото им омръзна да плащат ремонти на техните уж премиум, който ги оставят по магистралите и премиума е само в цената.
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    9 5 Отговор
    Истинските шофьори не искат да се ръсят десет заплати за три кенчета кОла- (3×330) дето ще дърпат един тон ламарина с пет човека, куфари, че и климатроник ‼️‼️‼️

    Коментиран от #11

  • 10 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 4 Отговор
    А все още електрокара е добър за градска кола, но не и за семеен автомобил за екскурзии ‼️
  • 11 Като

    4 5 Отговор

    До коментар #9 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    Ти чета коментарите ставаш само и единствено за погребален агент.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Качак

    0 2 Отговор
    Ами май е това, че трябва да чакаш сума ти време за нов автомобил. И аз исках нов да си купя ама как да не чакам 8 месеца за шкода октавия.