Отидете към основна версия

53 222 42

Най-надеждните модели на Audi, BMW и Mercedes са...

  • audi-
  • bmw-
  • mercedes-benz-
  • надеждни автомобили

Надеждността е един от най-важните приоритети за купувачите на автомобили, а германското премиум трио е смятано от мнозина за еталон по отношение на надеждност. Знаете ли обаче кои са най-надеждните модели на тези три реномирани германски марки? Отговорът ни дава едно проучване на изданието What Car?

Audi TT

Това отдавна е едно от любимите ни купета, но то е образцово, що се отнася до надеждността. В категорията купе и кабриолет от последното проучване на What Car? за надеждността, този модел е на второ място. От собствениците на TT, които са участвали в анкетата, само 5% са се оплакали от проблем, като каросерията е единствената проблемна област. Струва си да се отбележи обаче, че резултатът за надеждност на Audi като марка не е толкова добър - 21-ва позиция от 32-те включени марки.

BMW X3

X3 на BMW предлага превъзходно изживяване при шофиране, има дълбоко впечатляваща гама от двигатели и, според What Car? е четвъртият най-надежден автомобил в категорията на по-големите SUV-та. От автомобилите на участващите собственици, 17% от X3 са претърпели повреда, като проблемите са свързани с каросерията, електрическата система и скоростната кутия. Като марка, BMW завършва на сравнително средното 16-то място от 32 в таблицата на производителите.

Mercedes B-Klasse

Този автомобил е не само удобен, интелигентен отвътре и практичен, но също така се представя силно, когато става въпрос за надеждност. Именно този модел е признат от What Car? като е най-надеждният автомобил в категорията MPV. Mercedes като марка обаче също не се представя на ниво и може да се каже, че се справи по-слабо от преките си конкуренти в личето на BMW и Audi, завършвайки на 23-то място от 32-та участника.

Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 32 гласа.

Свързани новини