Отидете към основна версия

8 775 11

Suzuki Jimny вече се предлага с 5 врати

  • suzuki-
  • jimny-
  • 5 door

Малкият всъдеход бе показан в Индия

След години слухове, разработки и тестове, Suzuki най-после представи серийната версия на Jimny с две врати повече. Новият модел е дълъг 3985мм, докато междуосието му е нараснало до 2590мм. Това го прави с 340мм по-дълго от стандартния модел, като всичкото това място е добавено между предната врата и багажника.

Подобно на концепта който ви показахме през 2021 година, петвратото Jimny запазва ширината и височината си като добавя две почти идентични на предните врати в задната си част. Моделът бе представен по време на автомобилно изложение в Делхи, а Индия ще се превърне в първия пазар на който новата модификация ще се продава. Към момента не е ясно дали Jimny 5 Door ще се продава в Европа, като към момента е потвърдена премиерата му в Африка, Австралия и Латинска Америка.

Задвижването се осигурява от 1.5-литров „мек“ хибрид със 105 конски сили при 6000 оборота в минута и 134 нютон метра при 4400 оборота в минута. Системата 4х4 е налична и може да се комбинира с автоматична трансмисия с 4 предавки или 5 предавки при механичния вариант. По-голямото Jimny може да се похвали с до 208 литра обем на багажника или 332 при сгъване на задните седалки.

Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 32 гласа.

Свързани новини