Last news in Fakti

16 Януари, 2023 11:23 9 494 7

Suzuki представи най-евтиния в света купеобразен кросоувър

  • suzuki-
  • fronx

Моделът Fronx беше показан по време на Auto Expo в Ню Делхи

Suzuki представи най-евтиния в света купеобразен кросоувър - 1

Първият купеобразен кросоувър на японската марка ще бъде пуснат в продажба през април на цена от около 11 000 долара. Подробности за колата вече са разкрити и на официалния сайт на Suzuki .

Кросоувърът Suzuki Fronx ще бъде наследник на хечбека Baleno и е изграден на неговата платформа. Производството му ще бъде установено в Индия, но вече е известно, че моделът ще се появи и в други страни, където Baleno се продаваше преди. Размерът на колата може да се сравни с този на Toyota Yaris Cross и Ford Puma.

Размери на Suzuki Fronx:

Дължина - 3995 мм
Широчина - 1765 мм
Височина - 1550 мм
Междуосие - 2650 мм

Дизайнът на Suzuki Fronx е направен в нов корпоративен стил. Предната част е направена в стила на кросоувъра S-Cross и новия Suzuki Grand Vitara - с широка радиаторна решетка и "двуетажна" диодна оптика. Колата има мускулести раздути калници и характерната за този клас скосена линия на покрива.

Suzuki представи най-евтиния в света купеобразен кросоувър

Интериорните детайли на Suzuki Fronx 2023 са заимствани от Grand Vitara. Този модел е донор на волана, инструменталния клъстър на арматурното табло и централния панел с 9.0-инчов сензорен екран. Обемът на багажника е 308 литра.

Suzuki представи най-евтиния в света купеобразен кросоувър

Списъкът с опции включва безключов достъп, проекция на предното стъкло, климатроник, камери за кръгов обзор, навигация и безжично зареждане за смартфони. Предвидени са и системи за автоматично спиране и поддържане на лентата.

Suzuki представи най-евтиния в света купеобразен кросоувър

Кросоувърът Suzuki Fronx ще бъде оборудван с 1.2-литров бензинов двигател с мощност 92 к.с. и с 1.0-литров турбо двигател със мощ от 100 конски сили. В първия случай ще се предлага избор между 5-степенна механична скоростна кутия и 5-степенен робот, а във втория - механика и 6-степенен автоматик.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    31 2 Отговор
    За ромите все евтини коли правят всички.А за нас скъпи таралясници.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Къв ти е проблема?

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Щп бе вие в БъГъ сте всите роми
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Ти нали с Кирчо в едно гърне пърдехте не се ли уреди бе пейзан
  • 4 Мустафа

    11 1 Отговор
    Много си е хубаво даже. Искам и аз едно такова евтино !

    Коментиран от #7

  • 5 Пич

    4 9 Отговор
    Поредната табуретка. Леки коли никой не прави. Всички са се качили на табуретки,та ги карат и в града и на магистралата, напук на логиката, но почти никога в планината,камо ли гората,какъвто е замисълът на повдигнатите автомобили. Тези табуретки като не са високопроходими какъв е смисълът да стърчат, да вдигат разхода на гориво и да са по-нестабилни на пътя. Тази масова истерия по СУВ за града и магистралата е направо жалка и смешна и неадекватна логически.
  • 6 ВикиЛексъсОсло

    0 5 Отговор
    Не е най-евтиният кросоувър! Дачия Сандеро СТЕПУЕЙ 2023 г. е дори по-голям и въпреки вдигнатите цени пак е най-евтин.
  • 7 Мустафа

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мустафа":

    Забравих да допълня и да 4х4, защото ако не е - ще го върна !