Отидете към основна версия

31 687 41

Руснаците масово се отървават от премиум колите си, при това на безценица

  • русия-
  • премиум автомобили

Най-често за продажба се предлагат автомобили на възраст до три години от марките BMW, Mercedes, Audi, Range Rover, Lexus, Porsche, Bentley и Maserati

В Русия масово се отърват от премиум колите, като това става ясно от рязкото увеличение на броя на обявите за продажба на скъпи коли в страната. Това съобщава сайтът "Вести", като допълва, че цените им са доста по-ниски от реалните.

Според информацията, броят на обявите за продажба на автомобили от премиум клас с пробег през януари 2023 година се е увеличил с 63% в сравнение със същия месец на миналата година.

Най-често за продажба се предлагат автомобили с марките BMW, Mercedes-Benz, Audi, Land Rover, Lexus, Porsche, Bentley и Maserati. Също така най-продаваните премиум автомобили са на възраст до три години.

През годината броят на обявите за продажба на почти нови премиум автомобили се е увеличил почти двойно. Ръстът в търсенето на непремиум (масови) автомобили също се е увеличил, но незначително. Интересът на купувачите към по-стари и по-масови коли се е увеличил със 17%.

Експертите смятат, че тази тенденция е свързана с проблеми в обслужването на премиум автомобилите, причинени от санкциите и изтеглянето на много марки от руския пазар и блокирането на патентован софтуер. Вече е практика богатите жители на Русия да купуват две еднакви коли наведнъж, така че единият от тях да служи като "донор".

Поставете оценка:
Оценка 4 от 46 гласа.

Свързани новини