Отидете към основна версия

33 264 44

В Европа започнаха продажбите на нов евтин автомобил (ВИДЕО)

  • ligier myli-
  • евтин автомобил-
  • градски електромобил

Електромобилът Ligier Myli е френски и струва 12 499 евро

В Европа започнаха продажбите на новия френски бюджетен електрически автомобил Ligier Myli. В стандартната си конфигурация това градско превозно средство струва 12 499 евро.

Дължината на Ligier Myli е по-малко от 3 метра. Това е много компактен автомобил с електрически силов тракт. Негов основен конкурент на Стария континент е също френски - електрическият Citroen Ami .

Ще припомним, че компанията Ligier е основана през 1968 г. от бившия автомобилен състезател Ги Лижие. От 2008 г. тази компания произвежда малки градски коли и електромобили. Myli е най-новият електрически автомобил в моделната линия на Ligier.

Myli се предлага на купувачите в четири конфигурации: G.ood, I.deal, E.pic и R.ebel. И с голям набор от оборудване, налично в стандартната конфигурация. Стандартното оборудване включва, наред с други неща, кабел за зареждане за конвенционален електрически контакт, комплект за ремонт на гуми, LED фарове, LED дневни светлини, 13-цолови стоманени джанти, електрически прозорци, система за вътрешно осветление, кожена тапицерия и др.

В конфигурацията I.deal има допълнително 14-цолови алуминиеви джанти, затворена жабка, аудио с MP3 и Bluetooth.

E.pic вече е с 15-цолови алуминиеви джанти, отопляемо предно стъкло, стелка за багажника, информационно-развлекателна система с 10-инчов сензорен екран, двоен USB порт и камера за обратно виждане.

Върховият модел R.ebel разполага със специален екстериорен пакет, черни декоративни елементи и черни 15-цолови алуминиеви джанти.

Електрическата система се състои от електродвигател с мощност 7.6 к.с. и 10 Нм въртящ момент, и с батерии с капацитет 4.14 kWh, 8.28 kWh или 12.42 kWh. При версията Standard Range пробегът е 63 км, при версията Extended Range - 123 км, а при топ версията High Performance Range - 192 км. Максималната скорост е ограничена на 45 км/ч.

Времето за презареждане на батерията е около 2 часа и 30 минути за батерия с капацитет 4.14 kWh и около 6 часа и 15 минути за презареждане на батерията с 12.42 kWh.

Както вече казахме, стандартният Ligier Myli струва от 12 499 евро. Топ версията R.ebel струва 17 999 евро. Това са цени, без да се вземат предвид отстъпките и стимулите, които се предлагат в европейските страни за електрически автомобили, но за съжаление, не и у нас.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 48 гласа.

Свързани новини