Отидете към основна версия

5 872 9

Откриха фабричен дефект в кросоувъра Toyota RAV4

  • toyota-
  • rav4-
  • дефект

Автомобилите на Toyota традиционно водят различни рейтинги за надеждност, но специфични модели на компанията често се оказват с доста дефекти. последният такъв, свързан откачане на колело в движение бе свързан с новите кросоувъри Toyota bZ4X , а пък Lexus имаше "сериозен проблем с 5-ия цилиндър". Сега RAV4 е колата, в която е открит сериозен дефект.

Проблемът не е масов, но вече са регистрирани три случая и всички те са в слънчевия щат Калифорния. Собствениците на RAV4, произведени през периода 2020-2021-а отбелязват, че стъклото на люка на покрива се пука самоволно, като в два от трите случая - при шофиране по магистралата.

Търговците отказват ремонт, като се позовават на факта, че гаранцията не покрива люка. Още по-интересното е, че един от потърпевшите собственици сменя люка на покрива за своя сметка, но по-късно стъклото отново се пука.

Не е ясно каква е причината за проблема. Възможни варианти са нискокачествени материали, несъвършенство на производствените процеси или дефект в самия дизайн. В момента ищците ще търсят по съдебен път обезщетение за направените разноски.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.

Свързани новини