Last news in Fakti

3 Май, 2023 12:42 5 854 9

Откриха фабричен дефект в кросоувъра Toyota RAV4

  • toyota-
  • rav4-
  • дефект
Откриха фабричен дефект в кросоувъра Toyota RAV4 - 1

Автомобилите на Toyota традиционно водят различни рейтинги за надеждност, но специфични модели на компанията често се оказват с доста дефекти. последният такъв, свързан откачане на колело в движение бе свързан с новите кросоувъри Toyota bZ4X , а пък Lexus имаше "сериозен проблем с 5-ия цилиндър". Сега RAV4 е колата, в която е открит сериозен дефект.

Проблемът не е масов, но вече са регистрирани три случая и всички те са в слънчевия щат Калифорния. Собствениците на RAV4, произведени през периода 2020-2021-а отбелязват, че стъклото на люка на покрива се пука самоволно, като в два от трите случая - при шофиране по магистралата.

Търговците отказват ремонт, като се позовават на факта, че гаранцията не покрива люка. Още по-интересното е, че един от потърпевшите собственици сменя люка на покрива за своя сметка, но по-късно стъклото отново се пука.

Не е ясно каква е причината за проблема. Възможни варианти са нискокачествени материали, несъвършенство на производствените процеси или дефект в самия дизайн. В момента ищците ще търсят по съдебен път обезщетение за направените разноски.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разочарован

    12 12 Отговор
    От тази марка най-малко очаквах да се излагат с ниско качество.
  • 2 Никси

    5 5 Отговор
    и на това има лек , това да е кусура , закарваш го на майстор , вади ти люка една ламарина ти заварява както трябва да не се личи че е имало люк някога , хубава боя и после газ , за кво са ти тия люкове само да създава повече проблеми , особено като се запушат маркучите , започва да вали през тавана и сваляш целия таван да продухваш маркучите , трябва и периодически с една смазка да мажеш уплътнението на самия люк да не гори от слънцето , според мен това е изгъзица за пари , особено с тия с стъклените тавани и двойни шибидаци , колата климатроник има ли има , ако трябва леко си отвори прозореца кога не си на климатроник и си забравил за всички видове ядове , важното мотора да мърка като коте и окачването и мостове да са ти стабилни и здрави !!!.

    Коментиран от #6

  • 3 Хой

    19 5 Отговор
    Да, невероятните дефекти на тойота, няколко некачествени болта и две спукани стъкла. Друго си е на немския премиум да сменяш три двигателя и две скоростни кутии с един чифт накладки. Ужас, действително японските автомобили са ужасни... Ма недейде да купувате бре...

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Лигавене на разглезени

    3 0 Отговор
    Да премахнат люка и да заварят с ламарина отвора му!
  • 6 Реалист

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Никси":

    Първото нещо което гледам в една кола е да няма люк!
  • 7 Плювалник

    1 0 Отговор
    ,, Москвичи,,
  • 8 Анонимен

    3 2 Отговор
    Имам две тойоти, вече ми писна да ги карам. Хем не искам да се чупят, хем се чудя как е възможно да навъртиш половин милион км и колата да е все още като нова.

    Коментиран от #9

  • 9 Никси

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Анонимен":

    я си сложи лигавниче че нещо се накапа , добре че умря сиганката от махлата да те похвали , че започна сам с хвалбите !!!.