Отидете към основна версия

22 049 20

Белгия отмени задължителните зимни гуми

  • зимни гуми-
  • белгия

От тази година водачите в Белгия няма да бъдат длъжни да сменят летните гуми със зимни, обявиха от Транспортното министерство на страната. Властите обясняват решението си с множество аргументи, най-значимият от които са статистическите данни, че едва два процента от катастрофите се дължат на неподходящи за сняг гуми.

Последните изследвания на Белгийския институт за пътна безопасност сочат, че 90% от шофьорите на камиони вече имат изградени навици и сменят гумите наесен без да се налага да им бъде напомняно с информационни кампании. Според Института повечето тирове закъсват в снега заради неправилно разпределение на товара, а не заради неподходящи гуми.

Транспортните власти в Белгия възнамеряват да насочат усилията си в кампании по превенция вместо към затягане на законодателството. Въпреки това министърът на транспорта Мелхиор Вателе и застрахователни компании се обявиха за въвеждането на бонуси за водачи, които сменят летните гуми със зимни, за да бъдат окуражени и други шофьори. В България ситуацията остатва непроменена и шофьорите вече могат да подготвят автомобилите си за зимния период ето така http://bit.ly/17bez51

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини