Отидете към основна версия

3 266 14

Fiat Topolino дебютира като по-стилния братовчед на Citroen Ami

  • fiat-
  • topolino-
  • fiat 500-
  • citroen-
  • ami

Малкият електромобил скоро ще се предлага в Европа

През 2020-та Citroen пусна електрическия Ami в продажба, като представи една интересна форма на придвижване в градски условия с ниска цена и интересна визия. Година по-късно Opel също реализира подобен проект на същата платформа и със същата визия, носещ името Rocks, а сега през 2023 година виждаме и версията на Fiat, която възражда името Topolino и ни представя ретро ориентиран модел със стилна визия.

Модерната „мишка“ е вдъхновена от Fiat 500 и по-конкретно неговата версия от 57-ма с малки кръгли фарове, отворен таван, тасове на джантите и специална тапицерия. Интересна е и липсата на врати, които са заменени от малки въженца. За разлика от Citroen и Opel, тук можем да открием повече промени, главно в предната част.

От Fiat не са особено подробни в снимките и информацията за малката количка, но можем да предположим, че тя използва електромотор с 8к.с. и 5.5кВтч батерия, която позволява пробег до 70 километра. Максималната скорост е 45км/ч, което позволява шофирането от 14-годишна възраст в някои европейски страни или 16-годишна възраст, както е у нас.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 13 гласа.

Свързани новини