Отидете към основна версия

4 016 10

У нас най-скъпата C-Klasse е по-евтина

  • mercedes-
  • c-klasse-
  • amg-
  • c63

Базов Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE започва от 200 840 лева

Вчера ви разказахме подробно за новата най-мощната C-Klasse на Mercedes, която вече е в продажба в Германия и е налична в конфигуратора на марката в родината си. Освен там, колата вече може да се специфицира и у нас, отново в онлайн конфигуратора на Mercedes. От там разбираме и цената на седана, която изненадващо е доста по-ниска от тази в Германия.

За базов модел у нас ще са ви нужни точно 200 840 лева, докато същото удоволствие в Германия ще ви струва 114 888 евро или около 224 хиляди лева според днешния курс. Когато се насочим към екстрите, обаче, нещата не стоят по точно този начин. Така например пакетът F1 Edition у нас струва 35 585 лева, докато в Германия е еквивалентен на малко над 34 хиляди лева. Цветът MANUFAKTUR magno също е с около 250 лева по-скъп от еквивалента му в Германия.

По-голямата част от екстрите са по-скъпи в подобни граници, като дори и с тях, разликата в цената на базов модел е доста голяма и дори с разликата в екстрите, вероятно кола от България ще бъде по-евтина от еквивалента ѝ в родната Германия.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.

Свързани новини