Last news in Fakti

5 Юни, 2023 17:19 3 996 10

У нас най-скъпата C-Klasse е по-евтина

  • mercedes-
  • c-klasse-
  • amg-
  • c63

Базов Mercedes-AMG C 63 S E PERFORMANCE започва от 200 840 лева

У нас най-скъпата C-Klasse е по-евтина - 1

Вчера ви разказахме подробно за новата най-мощната C-Klasse на Mercedes, която вече е в продажба в Германия и е налична в конфигуратора на марката в родината си. Освен там, колата вече може да се специфицира и у нас, отново в онлайн конфигуратора на Mercedes. От там разбираме и цената на седана, която изненадващо е доста по-ниска от тази в Германия.

За базов модел у нас ще са ви нужни точно 200 840 лева, докато същото удоволствие в Германия ще ви струва 114 888 евро или около 224 хиляди лева според днешния курс. Когато се насочим към екстрите, обаче, нещата не стоят по точно този начин. Така например пакетът F1 Edition у нас струва 35 585 лева, докато в Германия е еквивалентен на малко над 34 хиляди лева. Цветът MANUFAKTUR magno също е с около 250 лева по-скъп от еквивалента му в Германия.

По-голямата част от екстрите са по-скъпи в подобни граници, като дори и с тях, разликата в цената на базов модел е доста голяма и дори с разликата в екстрите, вероятно кола от България ще бъде по-евтина от еквивалента ѝ в родната Германия.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ами нормално

    13 5 Отговор
    колите произведени за някои страни са с качество мнооого различно от това за Германия и това е от десетилетия

    Коментиран от #4

  • 2 Мани го тва бе

    6 2 Отговор
    Гоуф 2 вози 1,5 т моркови
  • 3 Мхм

    12 2 Отговор
    100k евро това са 80кв.м в Кръстова Вада
  • 4 Коментар

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ами нормално":

    Сещаш ли се, че този модел и модификация се сглобява на един конвейр в един завод! Мислиш ли, че докато ги прлавят си казват "Тая кола е за Германия или Америка, ще я направим добре, а тази е България, няма да си даваме зор, каквото стане" Това не е някой масов модел на Тойота който имат заводи навсякъде и в различните заводи се правят модели за определени пазари, а не за цял свят

    Коментиран от #5, #7, #8

  • 5 Мхм

    7 3 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    НЕ ама всяко производство има краен тест и там има минали и не особено минали модели точно тези не особено минали теста модели се разпределят за бантусканските пазари а тези миналите за Сан Франциско Дубай Монреал Лондон и тн.
  • 6 Бай Ганьо

    11 1 Отговор
    У нас е по евтино щот е правено с по ниско качество ве.Тъй не рабраФте че сме втора класа.
  • 7 Ами нормално

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    Принципно има логика в думите ви, изхождам от това че като поръчвах за фирмата ни 25бр опел корса ми обявиха цена през 10к , гледаш едни и същи но уви - брутална разлика. После с дръга марка пак така беше.
  • 8 Шпиндел

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    Ми не е така... Живях в Бохум. Наблизо се прави Опел... На ден излизаха две композиции за западния свят, една за изтока... Никой не може да ми каже, че не е така... Видяно с очите

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Голф 3

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Шпиндел":

    Има огромна разлика между Opel и Mercedes AMG дето струва 10 пъти колкото Опела и се прави на ръка