Отидете към основна версия

5 553 12

Ето го новия Volkswagen Golf

  • volkswagen-
  • golf-
  • viii

Публикувани са първите изображения на обновения модел

Историята на най-успешния модел на компанията Volkswagen започва през 1974 г., когато започва производството на първото поколение. Днес осмото поколение на Golf , което беше представено през октомври 2019 г., още е на конвейера и е време е за планиран рестайлинг=

А първите тестови образци вече са в обективите на фотошпионите. На тях практически няма камуфлаж, благодарение на което имаме възможност да оценим естеството на промените в рестайлинг версията.

Най-противоречивият елемент на осмия Golf може да се счита предната му оптика, която придоби най-сложната форма в цялата история на модела. Съдейки по снимките на тестовите образци на актуализираната версия, отпред ще се появят нови фарове, които ще станат забележимо по-тесни, а извивките им отвътре ще бъдат маскирани от по-широка хоризонтална пластмасова вложка, която минава и през емблемата.

Предната броня също е нова, тя ще получи малко по-малък трапецовиден въздухозаборник, опънат по широчина. Отстрани няма да има съществени промени, а отзад ще се появят светлини с нов LED пълнеж. Освен това задната броня ще бъде леко коригирана в долната си част.

Съдейки по шпионските снимки , интериорът на Golf ще се промени значително поради новия, по-голям екран на мултимедийната система, а вместо сензорните бутони на волана отново ще се появят физически. Иначе не се очакват значителни промени в оборудването.

Осмото поколение Golf е изградено на актуализираната платформа MQB и получи широка гама от бензинови и дизелови двигатели, както и хибридни модификации. Базовият е бензинов трицилиндров 1.0 TSI с мощност 90 или 110 к.с.

Най-мощният Golf е с префикс R и се предлага с 2.0-литров турбо двигател, като в топ версиите мощността му е 333 к.с. и 420 Нм въртящ момент. Той е оборудван със задвижване на всички колела и седемстепенен "робот" DSG.

Между другото, в края на миналата година Volkswagen Golf зае едва пето място в списъка на най-продаваните автомобили в Европа, след дълги години на доминация, като сега пред него са Peugeot 208, Dacia Sandero, Volkswagen T-Roc и Fiat 500.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 16 гласа.

Свързани новини