Отидете към основна версия

5 387 14

Глобиха мъж със 121 хиляди евро за превишена скорост

  • глоба-
  • превишена скорост-
  • финландия

Финландецът е карал с 32км/ч над ограничението

Снимка: Shutterstock

Финландският бизнесмен Андрес Виклоф е добре познат в автомобилния свят и особено родината си, където внася германски коли от 69-та година насам. Също така има и добре позната история сред местните полицаи, след като през 2013 година получава глоба в размер на 95 хиляди евро, а само пет години по-късно получава санкция в размер на 63 680 евро за превишена скорост.

Сега той отново получава подобна глоба, но този път близо два пъти по-голяма. Наскоро бизнесменът е глобен със 121 хиляди евро, след като преминал с 82км/ч в зона в която разрешената максимална скорост е 50км/ч. Пред местно издание той обяснил, че това се случило малко след като ограничението е преминало от 70км/ч на 50км/ч.

"Наистина съжалявам за случилото се и се надявам, че парите при всички случаи ще бъдат използвани за здравеопазване чрез касата", казва той в превод на цитат за Nya Åland. Както може би знаете, глобите във Финландия се определят от доходите на нарушителя, следователно колкото по-богат си, толкова по-висока глоба плащаш. Освен паричната санкция, мъжът е и с отнета книжка за 10 дни.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Свързани новини