Отидете към основна версия

1 417 7

Последната Fiesta слиза от поточната линия след дни

  • ford-
  • fiesta-
  • производство

Производството приключва на 7 юли

Заветният ден дойде и след 47 години на поточната линия, Ford официално приключва производството на Fiesta. Последните коли ще слязат от поточната линия на 7 юли, заявиха от Autocar. Последните две коли ще бъдат запазени за музея на Ford, една от които ще попълни световната им колекция, докато другата ще отиде във Великобритания.

Тъй като предпочитанията на потребителите продължават да се насочват към SUV, а популярността на електрическите превозни средства нараства, Fiesta от доста време е пред „умиране“. Всъщност за предстоящата ѝ смърт знаем от повече от половин година, след като Ford потвърди, че трябва да освободи място в завода си в Кьолн, Германия, за да произвежда Explorer EV.

"Решихме да създадем първия си електромобил с голям обем на производство тук, в Кьолн", заяви миналата година генералният мениджър на Ford в Европа Мартин Сандер. "Настъпва моментът, в който се нуждаем от пространство за производството, и именно за това превръщаме този завод в изцяло електрически завод за батерии. Ето защо трябваше да вземем решение и да спрем производството на Fiesta".

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.

Свързани новини

  • Ford представи по-евтина версия на Mondeo

    В Китай беше официално представена по-евтина версия на бизнес седана Ford Mondeo. Намалението на цената се дължи на инсталирането на нов двигател. Ста ...
    07.07.2023
    3 889
    5