Last news in Fakti

3 Юли, 2023 14:44 1 413 7

Последната Fiesta слиза от поточната линия след дни

  • ford-
  • fiesta-
  • производство

Производството приключва на 7 юли

Последната Fiesta слиза от поточната линия след дни - 1

Заветният ден дойде и след 47 години на поточната линия, Ford официално приключва производството на Fiesta. Последните коли ще слязат от поточната линия на 7 юли, заявиха от Autocar. Последните две коли ще бъдат запазени за музея на Ford, една от които ще попълни световната им колекция, докато другата ще отиде във Великобритания.

Тъй като предпочитанията на потребителите продължават да се насочват към SUV, а популярността на електрическите превозни средства нараства, Fiesta от доста време е пред „умиране“. Всъщност за предстоящата ѝ смърт знаем от повече от половин година, след като Ford потвърди, че трябва да освободи място в завода си в Кьолн, Германия, за да произвежда Explorer EV.

"Решихме да създадем първия си електромобил с голям обем на производство тук, в Кьолн", заяви миналата година генералният мениджър на Ford в Европа Мартин Сандер. "Настъпва моментът, в който се нуждаем от пространство за производството, и именно за това превръщаме този завод в изцяло електрически завод за батерии. Ето защо трябваше да вземем решение и да спрем производството на Fiesta".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 карчи

    19 2 Отговор
    Жалко, много жалко, непретенциозно автомобилче със страхотна пътна настройка слагащо в джоба си разни премиуми с претенции!

    Коментиран от #7

  • 2 тъй шъй

    11 2 Отговор
    А беше най-доброто нещо от Форд. Всъщност от Мазда. Особено 1.25 мотор. Форд, както и Опел са се запътили в историята. ФВ след тях.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 до долния

    3 5 Отговор

    До коментар #2 от "тъй шъй":

    Какви опел бе новата корса Мока и Астра са топ машини

    Коментиран от #5

  • 5 тъй шъй

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "до долния":

    Френският Опел- топ машина. Това е новост.

    Коментиран от #6

  • 6 Бтди сигурен

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "тъй шъй":

    Е по добре е от клузета на фау ве
  • 7 СЗО

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "карчи":

    Не се притеснявай. След някоя друга година ще започнат производство на някакъв малък кросоувър на батерии, който ще се казва....фиеста.