Отидете към основна версия

2 483 15

Tesla сподели нова информация за Cybertruck

  • tesla-
  • cybertruck-
  • пикап-

Пикапът се появи и на непознати до момента снимки

Tesla сподели повече информация за Cybertruck и съобщи, че в момента се произвеждат бройки, които се тестват по целия свят за окончателно сертифициране, преди пазарния дебют. Компанията обяви това по време на вчерашния разговор за приходите за второто тримесечие на 2023 г.

Новината идва, след като миналата седмица в официалния акаунт на фирмата в Twitter беше публикувано изображение на завършен Cybertruck, което сигнализира за това, което се смяташе за начало на нискомащабното производство на изцяло електрическия пикап, след двегодишно забавяне.

Сега обаче научаваме, че това не е точно така, а вместо това фабриката в Тексас е в предпроизводствена фаза, като Tesla заяви, че първоначалното производство е напът да започне по-късно тази година, както и че напредва работата по следващото поколение платформа, която според съобщенията ще бъде в основата на по-достъпен модел, който все още не е пуснат на пазара.

"Cybertruck продължава да бъде напът към първоначално производство по-късно тази година в Gigafactory Тексас. Освен това продължаваме да постигаме напредък по нашето следващо поколение платформа." Марката за електромобили също така твърди, че дългоочакваният пикап е първият такъв с дължина под 5.8 метра, с 4 врати и товарна част, която е по-дълга от 1.82 метра. Точни размери не са предоставени, но дори и така е ясно, че Cybertruck има предимство както пред Ford F-150 Lightning, така и пред Rivian R1S, когато става въпрос за дължина на товарната част. "В момента тестваме автомобилите Cybertruck по целия свят за окончателно сертифициране и. Това може би е най-уникалният автомобилен продукт от десетилетия насам"

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.

Свързани новини