Отидете към основна версия

36 415 52

Бюджетен флагман: Подробности и цена на новата Dacia Bigster

  • dacia-
  • bigster

Моделът ще стане най-евтиният седемместен кросоувър в Европа

Както вече сме ви информирали, кросоувърът Dacia Bigster ще е седемместен модел и ще е позициониран един клас над Duster. Автомобилът ще се предлага само в хибридни версии, като срещу доплащане ще предлага и фабрична газова уредба на пропан-бутан.

Сега се появи нова, интересна информация за новата Dacia Bigster. По-големият брат на Duster трябва да бъде представен през 2025 година и ще стане най-евтиният седемместен кросоувър в Европа. Това съобщава сайтът L'argus.

Кросоувърът Dacia Bigster в базовата си версия ще струва 22 000 евро - с 3000 евро повече от новия Duster 2024 . Най-вероятно първоначалната версия ще е петместна, но седемместната няма да е много по-скъпа.

Новият Dacia Bigster 2025 ще изглежда малко по-различно от предсерийния концептуален автомобил, а предницата ѝ ще бъде почти напълно идентична с третото поколение на Duster. Дължината на колата ще бъде около 4.6 метра, тоест ще бъде с около 30 см по-голяма от Dacia Duster, но ще се прави на същата платформа CMF.

Всички 2025 Dacia Bigster ще бъдат електрифицирани, без да се планират дизелови версии. Моделът ще получи 1.2-литрови бензинови турбо двигатели с мощност 120 и 140 к.с. с., допълнени от 48-волтова "мека" хибридна инсталация. Ще предлага и версия с фабрична газова уредба.

Очаква се и пълноценен хибрид: мощността му ще бъде същата като тази на Dacia Jogger , но работният обем на бензиновия двигател ще бъде увеличен до 1.8 литра. Трябва да се отбележи, че тази версия може да бъде и със задвижване на всички колела - на задните колела ще бъде монтиран допълнителен електродвигател.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 43 гласа.

Свързани новини