Last news in Fakti

21 Декември, 2023 16:16 15 766 4

През 2024-а освен Duster идват още две нови "дачии"

  • dacia-
  • нови модели
През 2024-а освен Duster идват още две нови "дачии" - 1

Renault Group продължава да обновява моделната гама на Dacia. През 2024 г. новият Duster (за който ви разказахме подробно) ще бъде последван от още два модела. Първата новост ще е кросоувърът Dacia Bigster, която ще стане по-големият брат на Duster.

4.6-метровият модел ще бъде изграден на същата платформа CMF-B и ще се предлага в 5- и 7-местни версии. Фасетираният дизайн с разширени калници ще бъде издържан в духа на по-малкия брат, както и на концептуалния автомобил Dacia Bigster от 2021 година.

Кросоувърът Dacia Bigster ще се предлага в бензинова и в хибридна версия, като е възможна и модификация със заводска газова уредба. Моделът ще бъде с около 3 000 евро по-скъп от Duster.

През 2024-а освен Duster идват още две нови "дачии"

Вторият модел ще бъде новата Dacia Spring. Засега няма много информация за бюджетния електрически автомобил: според една от спекулациите през 2024-а ще бъде представено новото поколение, а според друга - моделът ще претърпи мащабна модернизация.

Известно е, че електрическият автомобил ще запази компактните си размери, но ще стане по-мощен и ще получи батерия с увеличен капацитет. Иновацията ще продължида се произвежда в Китай, а в гамата ще се появи и версия с десен волан.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русоробскu фронт

    4 4 Отговор
    Харесва ми.
  • 2 Рено Индия

    3 5 Отговор
    Тези Рена отдавна са "дошли" в Африка и Индия.

    След като напълнят и Мароко и Южна Америка с тях, най-накрая ще му сложат и емблема на Дачия и Ганчо ще си мисли че това са нови Дачии
  • 3 Дачия

    9 1 Отговор
    Дъстер от Германия. Нова. В магазина. 150кс. С ДДС. 22000 Евро. Гаранция навсякъде в Европа. Ако искам такава кола дали няма да прескоча да Германия за 3 дена, а ще плащам отгоре на авто дилърите в България отгоре на тази цена за съмнителният лукс да си я купя от място, по-близо до вкъщи?
  • 4 Дръву

    2 2 Отговор
    Не е 4х4 едно, второ е рено, което е още по сериозен проблем!