Отидете към основна версия

4 459 12

Любопитно за новите RS-ки на Audi

  • audi-
  • rs

Audi ще създаде RS версии на повечето от новите електрически автомобили на марката

Audi Sport, легендарното спортно подразделение на немската марка, ще има напълно електрифицирана гама модели до края на това десетилетие, включително наследници на най-бързите и най-мощни RS автомобили.

Интересна новина е, че Audi ще обърне повече внимание на марката RS през следващите години. Според главния изпълнителен директор на Volkswagen Group Оливър Блум, надграждайки изключително успешната формула на днешния RS E-tron GT, компанията цели да гарантира, че всички модели с индекс RS ще са наистина спортни.

Известно е, че за да се запази връзката с легендарните автомобили на марката, в електрическите Audi-та ще бъдат вградени синтезираните звуци на фирмените пет- или осемцилиндрови бензинови двигатели. Разбира се, RS версиите ще се отличават не само със звук на пътя.

Според представителите на компанията електрическите двигатели дават на собствениците повече възможности за индивидуални настройки на поведението на автомобила - това, според тях, е дори по-добре, отколкото при наточените автомобили с двигател с вътрешно горене.

Към момента е потвърдено, че бъдещите платформи на новите Audi-та са предназначени за агрегати със системна мощност до 939 к.с. Audi също така отбелязва, че компанията се опитва да прехвърли технологии от моторните спортове към пътническите автомобили - режими на дрифт, динамична промяна на вектора на тягата и т.н.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.

Свързани новини