Last news in Fakti

7 Август, 2023 11:30 2 816 4

Audi актуализира флагмана си при електромобилите

  • audi-
  • e-tron-
  • sq8

В зависимост от размера на гумите SQ8 e-tron може да измине от 350 до 400 километра с едно зареждане на батерията

Audi актуализира флагмана си при електромобилите - 1

Компанията Audi публикува официалните характеристики на актуализирания електрически кросоувър SQ8 e-tron. Новостта всъщност е актуализирана версия на кросоувъра e-tron S.

Миналата година моделното обозначение "Q8" беше добавено към името на модела, за да внесе повече яснота към гамата електрически превозни средства на Audi, тъй като компанията вече има няколко различни модела в серията e-tron.

Audi актуализира флагмана си при електромобилите

Електрическата кола се задвижва от силов тракт, състоящ се от три двигателя - един монтиран отпред и два отзад. Системната им мощност е 496 конски сили. Благодарение на системата за задвижване на всички колела quattro, SQ8 e-tron може да ускори от място до 100 км/ч за 4.2 секунди.

Рестайлинг версията на e-tron S може да измине до 350 километра с пълно зареждане на батерията. Обновеният електрически кросоувър има 23% по-голям нетен капацитет на батерията - 106 kWh. В резултат на това той може да измине повече от 400 км със стандартни 20-цолови джанти и 350 км с опционалните джанти, които са с размер 22 цола.

Audi актуализира флагмана си при електромобилите

Интересното е, че купувачите на актуализираното Audi SQ8 e-tron получават две години безплатно бързо зареждане, а удобната функция Plug&Charge улеснява плащането на сесиите за зареждане.

Сега електрическият автомобил може да се зарежда от станции с мощност до 170 kW. Актуализираното Audi SQ8 e-tron от моделна година 2024 се очаква да пристигне в шоурумите на компанията през четвъртото тримесечие на 2023 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Експерт

    8 3 Отговор
    Кви са тия 350 км бе какво е това нещо? От колко години разработват и правят електрички и пробегът все си стои около 400+-. Че и на всичкото отгоре ги купуват и до морето зареждат 2 пъти по 30 мин. и ако се случи да има преди тях друг да зарежда отиде цял ден път до морето

    Коментиран от #2

  • 2 СОБСТВЕНИК

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Експерт":

    Експерт-счетоводител, до морето се ходи БЕЗ презареждане с автопилот на 130

    Коментиран от #3

  • 3 Г-н Койчо тъпочелото

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "СОБСТВЕНИК":

    На сън ли? Не питай старило, а патило.
  • 4 Курци

    1 0 Отговор
    Не мое се мери с Москвич