Отидете към основна версия

3 131 9

Tesla започва инвазия на още един огромен пазар

  • tesla-
  • завод-
  • индия

Ръководителите на компанията проведоха разговори с местна инвестиционна агенция за навлизане на индийския пазар

Двама висши ръководители на Tesla обсъдиха плановете на компанията да навлезе на индийския пазар с представители на индийската агенция за насърчаване на инвестициите в Ню Делхи, като това бе финалният от поредицата разговори на високо ниво. Това съобщава Ройтерс .

Американският автомобилен производител изрази интерес към изграждането на завод в Индия, който ще произвежда евтино електрическо превозно средство (EV) на цена от $24 000, около 25% по-евтино от сегашния базов модел на Tesla, който ще е предназначен както за индийския пазар, така и за износ.

Повечето от срещите на Tesla с индийските служители се пазят в тайна. Ройтерс съобщава, че представители на Tesla ще се срещнат и с министъра на търговията Пиюш Гоял, където се очаква да обсъдят създаването на верига за доставки на електрическите превозни средства и разпределянето на земя за фабриката.

„Много индийски щати са нетърпеливи да привлекат Tesla за изграждане на завод в техния регион, но автомобилният производител сега е фокусиран върху обсъждането на предложението си с федералното правителство в Ню Делхи“, пишат още от агенцията.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини