Отидете към основна версия

4 003 7

Снимаха новия Tiguan без никакъв камуфлаж (ВИДЕО)

  • vw-
  • volkswagen-
  • tiguan

Кросоувърът ще се появи по-късно тази година

Третото поколение на Tiguan ще се появи официално едва по-късно тази есен, но популярният кросоувър на Volkswagen беше заснет без абсолютно никакъв камуфлаж по-рано този месец. Петсекундният клип показва третото поколение на модела по улиците на Любляна по време на фотосесия в словенската столица.

Кадрите вероятно показват най-високото ниво на оборудване R-Line, съдейки по това, че става въпрос за снимки на реклама.Качеството на видеото не е толкова добро, но въпреки това изглежда, че новият Tiguan възприема нов дизайнерски стил, който се различава доста от този на досегашния популярен компактен кросоувър. С малко над 88 000 доставени бройки през първата половина на 2023 г. Tiguan е осмият най-продаван модел в Европа, според данните на пазарния изследовател Dataforce, цитирани от Automotive News Europe. Доставките са се увеличили с 46,1% в сравнение с първите шест месеца на 2022 г., като Tiguan успя да изпревари по продажби Golf.

Новият Tiguan е базиран върху MQB Evo платформа, подобрена версия на настоящата архитектура. Кросоувърът вече е по-дълъг с 32мм достигайки 4.55 метра, докато междуосието остава 2.68 метра. Височината също е пораснала с 5мм и вече достига 1.64 метра. Ширината остава непроменените 1.94 метра. Това са размерите на стандартния модел, тъй като в момента се предлага и по-дълга версия, която може и да изчезне при следващото поколение. От Volkswagen казват, че увеличените размери се отразяват и на мястото в интериора, и обема на багажника.

VW не съобщава нищо за задвижванията, но твърди, че третото поколение на Tiguan отново ще се предлага с бензинови, дизелови и хибридни задвижвания. Мощността на плъг-ин хибрида ще варира от 201 до 268 конски сили, като същевременно ще предлага електрически пробег до 120 километра и стандартно зареждане с постоянен ток. Както и досега, Tiguan ще се предлага в конфигурации с предно задвижване и 4х4.

 

Поставете оценка:
Оценка 2 от 5 гласа.

Свързани новини