Отидете към основна версия

8 899 19

Лукс от 70-те: тази американска кола бе намерена изоставена в стар гараж

  • buick-
  • rivera-
  • ретро автомобил

Buick Riviera е изминал едва 33 000 км за 50 години

Този Buick Riviera от 1973 година, който виждате на снимките, е в добро общо състояние, но се нуждае от нова вътрешна облицовка. Луксозното купе се задвижва от огромен 7.5-литров V8 мотор.

Автомобилът е намерен в САЩ и според експерти е много добре запазен. За половин век той е изминал само 33 000 км. Това съобщава сайтът Autoevolution.

През повечето време въпросният Buick Riviera coupe е стоял в отопляем гараж, така че състоянието му е доста добро. Има леки щети по боята, но като цяло е в перфектно за годините си състояние.

Предната броня, която е излязла от стойките, изисква ремонт. Освен това кожената тапицерия на седалките е скъсана и трябва да се смени.

Под капака на Buick Riviera има огромен 7.5-литров V8. Първоначално през 1971 г. той развива 315 к.с. с., но през 1973 г., поради новите екостандарти, мощността е намалена до 250 к.с. с.

С 3-степенна автоматична трансмисия ускорението до 100 км/ч отнема 9 секунди, а максималната скорост е 203 км/ч.

Buick Riviera има елегантен дизайн с дълъг преден капак и тясна задна част. Луксозното купе е богато оборудвано - климатик, серво управление, радио, круиз контрол, ел. седалки и ел. стъкла, което за онези години си е лукс от висша класа.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 39 гласа.

Свързани новини