Отидете към основна версия

2 463 12

Tesla на автопилот влезе в наводнена канавка – има ли вина водачът? (ВИДЕО)

  • tesla-
  • автопилот-
  • инцидент

Шофьорът иска да съди компанията

Tesla Model с включен автопилот (FSD) се е разбил в крайпътна канавка пълна с вода. Кадри от инцидента са заснети от камерита на автомобила и бяха публикувани в YouTube канала Wham Baam Teslacam. Инцидентът е станал на празен участък от пътя в Моно Сити, Калифорния. Във видеото пътната артерия първоначално изглежда суха, но в крайна сметка Tesla-та навлиза в мокър участък.

Според собственика FSD не е успял да намали скоростта, в резултат на което се е получил аквапланинг, колата е загубила сцепление и се е завъртяла, попадайки в крайпътната канавка. Аквапланингът може лесно да се избегне, като просто се намали скоростта и се използват плавни движения по време на шофиране върху мокри повърхности. Както се вижда от видеото, нито автопилота, нито водача не са успели да направят това. Tesla-та продължава да се движи със скорост 60 км/ч в мокра пътна настилка, в резултат на което автомобилът се плъзга към лявата страна на пътя и попада в локвата.

Интересното е, че собственикът иска да съди града и дори Tesla за инцидента. Това се случва въпреки факта, че на въпросния път вече е имало много предупредителни знаци, показващи, че пътят може да е наводнен.

Последната бета версия на FSD 11.4 на Tesla би трябвало да може да се справя с подобни ситуации. Въпреки това, мнозина смятат, че водачът е трябвало да обърне внимание на пътя. Шофьорите на Tesla трябва да знаят, че носят отговорност за действията си дори при включен FSD.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.

Свързани новини