Last news in Fakti

28 Август, 2023 12:50 2 440 12

Tesla на автопилот влезе в наводнена канавка – има ли вина водачът? (ВИДЕО)

  • tesla-
  • автопилот-
  • инцидент

Шофьорът иска да съди компанията

Tesla на автопилот влезе в наводнена канавка – има ли вина водачът? (ВИДЕО) - 1

Tesla Model с включен автопилот (FSD) се е разбил в крайпътна канавка пълна с вода. Кадри от инцидента са заснети от камерита на автомобила и бяха публикувани в YouTube канала Wham Baam Teslacam. Инцидентът е станал на празен участък от пътя в Моно Сити, Калифорния. Във видеото пътната артерия първоначално изглежда суха, но в крайна сметка Tesla-та навлиза в мокър участък.

Според собственика FSD не е успял да намали скоростта, в резултат на което се е получил аквапланинг, колата е загубила сцепление и се е завъртяла, попадайки в крайпътната канавка. Аквапланингът може лесно да се избегне, като просто се намали скоростта и се използват плавни движения по време на шофиране върху мокри повърхности. Както се вижда от видеото, нито автопилота, нито водача не са успели да направят това. Tesla-та продължава да се движи със скорост 60 км/ч в мокра пътна настилка, в резултат на което автомобилът се плъзга към лявата страна на пътя и попада в локвата.

Интересното е, че собственикът иска да съди града и дори Tesla за инцидента. Това се случва въпреки факта, че на въпросния път вече е имало много предупредителни знаци, показващи, че пътят може да е наводнен.

Последната бета версия на FSD 11.4 на Tesla би трябвало да може да се справя с подобни ситуации. Въпреки това, мнозина смятат, че водачът е трябвало да обърне внимание на пътя. Шофьорите на Tesla трябва да знаят, че носят отговорност за действията си дори при включен FSD.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво става с тези Тесли?

    13 7 Отговор
    Технологичното чудо за самоубийци? Гледането на много холивудски филми кара алчните хора да припечелват от други, които нямат грам мозък в главата. Очаквам скоро, някой шев-готвач - робот, да нареже баш шефа ресторантьор!

    Коментиран от #2

  • 2 честен ционист

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Какво става с тези Тесли?":

    Ще си задаваш подобни въпроси, когато теслата престане да приема електронните ви пари в един хубав ден.

    Коментиран от #3

  • 3 Ти на кой си мислиш че пишеш?

    10 8 Отговор

    До коментар #2 от "честен ционист":

    Нито използвам ел. мън-гизи, нито ел. брак-ми, или каквото и да е ел. глупост за пари. Пак ви го казвам, този Холивуд ви е направил луди! Вижда се добре до какво положение са стигнали тия недоразумения наречени технологии.

    Коментиран от #9

  • 4 Механик

    17 3 Отговор
    -Купих си Тесла. От ония, модерните, дето сами се карат
    - Ммм, супер! Може ли да я видя.
    -Ок, ама нека се върне първо.
    -Що, къде е тя.
    -Знам ли я?! Запали и замина някъде. Не се обади.
  • 5 Абсурд

    14 4 Отговор
    Тесла на автопилот блъсна човек ,виновен ли е водача?!

    Коментиран от #7

  • 6 омъскаряване

    7 6 Отговор
    Само "свети" Илон-Шегобиец може ходи по вода, обикновените сектанти не! 😂😂😂
  • 7 Никси

    9 4 Отговор

    До коментар #5 от "Абсурд":

    аз ако бях на неговото място , по добре да бях влязъл в железарския магазин за една друга тесла , вместо в шоурум магазина за тесли , с тая тесла има само ядове , но пък за сметка на другата тесла , хем си бачкаш и с дръжката си правиш кеф , те и тетоя е за там за железарския магазин , он си е виновен че е убъркал магазино !!!😇🙂☺️😉😊😊😁😅😂😙🥰😍🤩🙂🥵😡😨🤢😁😁😁.
  • 8 Никси

    3 5 Отговор
    ей , я се майтапя бе , да не ме помислите че съм П...л долен лев , хетеро съм !!!.

    Коментиран от #11

  • 9 Така ли

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "Ти на кой си мислиш че пишеш?":

    Шефът ми кара някъв последен модел на ауди с всичките възможни екстри.... масажи телевизори , асистенти и т.н. и т.н. , обаче миналият ден стана въпрос за асистентите за безопасност които имат автомобилите и той беше много против тях, защото по неговите думи..... къде отива човешкото. Да ама той кара точно такъв автомобил, защо ли? Та и при теб така, не използваш нищо ел., всичко ел. за теб е буклук. Сигурен съм, че пишеш на хартия коментарите си и ги даваш на комшията ти, да ги публикува на лаптопа, че ти нямаш. Даже и уредите ти в къщи не са на ел.
  • 10 незнайко

    3 3 Отговор
    Тъпи още по тъпи американци а ние се ръководим от тях !!!
  • 11 бе кой ми тура

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Никси":

    минуси , да го турим на комшийка му у задня нога , ооо тамън четри комшийки , бая е....не че падне , та че ме запомнят за цел живот !!!.
  • 12 Хайл 14/88

    2 0 Отговор
    Поредната простотия на гален ганюф...просто го ИГНОРИРАЙТЕ ГЛОПАВИЯ