Отидете към основна версия

2 699 5

Mercedes използва коли на конкуренти за краш тестове

  • mercedes-
  • mercedes-benz-
  • краш тест-
  • китайски електромобили

Мярката се прилага, за да направят своите автомобили по-безопасни

В днешни дни краш тестовете са изключително важен аспект от разработката на превозните средства и освен организации като Euro NCAP, ADAC и други, автомобилните производители също подлагат колите си в подобни ситуации, за да са сигурни, че ще са максимално безопасни.

В обширно интервю за Autocar главният изпълнителен директор на Mercedes Ола Калениус беше попитан как компанията ще се бори с настъпващата китайска конкуренция в Европа. След като уверено заяви, че наскоро представеният седан Concept CLA визуализира модел, който е трудно да се победи, главният изпълнителен директор заговори за безопасността.

"Никоя компания няма по-дълъг и по-дълбок опит в областта на безопасността от Mercedes. Можете да отидете в застрахователна компания или агенция за оценка на безопасността и да вземете няколко звезди. Ние винаги казваме, че една звезда е достатъчна: звездата на Mercedes. Извършваме цял набор от тестове, които никой друг не прави. Разбиваме наши автомобили, разбиваме конкурентни автомобили и имаме усещане за това кое работи и кое не."

По-нататък той споменава, че вниманието към детайлите по време на разработката дава на трилъчевата звезда предимство пред китайските ѝ конкуренти, поради което не се притеснява от пристигането на нови марки и модели в Европа.

Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.

Свързани новини