Last news in Fakti

28 Септември, 2023 12:17 2 660 5

Mercedes използва коли на конкуренти за краш тестове

  • mercedes-
  • mercedes-benz-
  • краш тест-
  • китайски електромобили

Мярката се прилага, за да направят своите автомобили по-безопасни

Mercedes използва коли на конкуренти за краш тестове - 1

В днешни дни краш тестовете са изключително важен аспект от разработката на превозните средства и освен организации като Euro NCAP, ADAC и други, автомобилните производители също подлагат колите си в подобни ситуации, за да са сигурни, че ще са максимално безопасни.

В обширно интервю за Autocar главният изпълнителен директор на Mercedes Ола Калениус беше попитан как компанията ще се бори с настъпващата китайска конкуренция в Европа. След като уверено заяви, че наскоро представеният седан Concept CLA визуализира модел, който е трудно да се победи, главният изпълнителен директор заговори за безопасността.

"Никоя компания няма по-дълъг и по-дълбок опит в областта на безопасността от Mercedes. Можете да отидете в застрахователна компания или агенция за оценка на безопасността и да вземете няколко звезди. Ние винаги казваме, че една звезда е достатъчна: звездата на Mercedes. Извършваме цял набор от тестове, които никой друг не прави. Разбиваме наши автомобили, разбиваме конкурентни автомобили и имаме усещане за това кое работи и кое не."

По-нататък той споменава, че вниманието към детайлите по време на разработката дава на трилъчевата звезда предимство пред китайските ѝ конкуренти, поради което не се притеснява от пристигането на нови марки и модели в Европа.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мерца си е

    6 4 Отговор
    Мерцццц

    Коментиран от #2

  • 2 Другите на опашката

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мерца си е":

    всъщност както винаги е било
  • 3 Симо

    8 2 Отговор
    Просто Мерцедес е престиж! За това и няма от какво да се притесняват. Фолксваген направиха "Фаетон", страхотна кола, ама Фолксваген. За престиж не става. Хюндай направиха "Дженезис", също страхотен автомобил, ама Хюндай. Престижа се заработва с времето, не само със страхотни и качествени коли.
  • 4 Факт

    3 8 Отговор
    Германците са слаби учени аналитици и инженери.Западните китайци винаги са крали от съседните Франция Италия и Великобритания.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.