Отидете към основна версия

4 031 7

Запознайте се с новото Audi SQ8, което е с V8 с мощност от 500 конски сили

  • audi-
  • sq8

Тази година Международното автомобилно изложение в Женева не се провежда в едноименния град, разположен в Швейцария, а в изложбения и конферентен център на Доха, столицата на Катар. Това е първото международно автомобилно изложение в Женева след тригодишна пауза, причинена от пандемията от коронавирус.

Много големи играчи присъстват на автомобилното изложение в столицата на Катар, включително и Audi. На гостите на изложението беше показано Audi Q8 от моделната 2024 година. Германската луксозна марка реши да представи високопроизводителна версия SQ8 с V8 двигател. На автомобила му трябват само 4.1 секунди, за да ускори до 100 км/ч, а максималната скорост от 250 км/ч е електронно ограничена.

Силовият тракт се състои от 4.0-литров мотор с две турбини, който развива максимална мощност 500 к.с. и въртящ момент от 770 Нм. Този модел идва около пет години след пускането на пазара на Q8 и носи със себе си дискретни промени в дизайна, както и по-модерна технология за осветление.

Отпред са монтирани опционални HD Matrix LED фарове с лазерни дълги светлини, докато задните светлини вече използват OLED технология. В обновената радиаторна решетка се появяват осмоъгълни елементи. Автомобилът разполага и с нови карбонови странични огледала и с огромни 23-цолови джанти.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 17 гласа.

Свързани новини