Отидете към основна версия

7 225 12

В САЩ беше извършен впечатляващ тунинг на ВАЗ 2105

  • lada-
  • 2105-
  • ваз-
  • тунинг

Умопомрачаващата динамика идва от 3.0-литров мотор Toyota и турбина Garrett

Много нестандартен ВАЗ 2105 от 1988 година се движи в САЩ. Старият съветски седан е превърнат в екстремен спортен автомобил. ТПодробности за интересната доработка пяха разпространени от уебсайта Bring a Trailer.

Тунингът на въпросната Lada 2105 започва преди няколко години. През 2016-а колата е докарана в САЩ от Унгария, където някога е била използвана за ралита, а след това е леко модернизирана за движение по стандартната пътна мрежа.

Американските майстори продължават да доработват съветското возило, като избилат интересен двигател. Под капака е монтиран известният 3.0-литров мотор Toyota 2JZ-GTE, а шестакът е допълнена с турбина Garrett GTX358s и спортен ауспух.

Монтирани са и 6-степенна механична скоростна кутия от Nissan 350Z и главно предаване от Ford. Силно модифицираната Lada получава и електрическо сервоуправление, напълно ново окачване и дискови спирачки на всички колела.

Броните са премахнати, като са добавени заден спойлер и разширения на подкалниковите арки. Последното се прави с цел да се монтират 17-цолови гуми. Стъклата пък са замемени със специални, изработени от прозрачен акрил.

В кабината се появяват спортни седалки OMR. Монтирани са също тръбна предпазна рамка и автоматична пожарогасителна система. Сега спортната кола ВАЗ 2105 е обявена на търг, като най-високата цена за нея до момента е 10 500 долара.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.

Свързани новини