Last news in Fakti

10 Октомври, 2023 13:52 7 167 12

В САЩ беше извършен впечатляващ тунинг на ВАЗ 2105

  • lada-
  • 2105-
  • ваз-
  • тунинг

Умопомрачаващата динамика идва от 3.0-литров мотор Toyota и турбина Garrett

В САЩ беше извършен впечатляващ тунинг на ВАЗ 2105 - 1

Много нестандартен ВАЗ 2105 от 1988 година се движи в САЩ. Старият съветски седан е превърнат в екстремен спортен автомобил. ТПодробности за интересната доработка пяха разпространени от уебсайта Bring a Trailer.

Тунингът на въпросната Lada 2105 започва преди няколко години. През 2016-а колата е докарана в САЩ от Унгария, където някога е била използвана за ралита, а след това е леко модернизирана за движение по стандартната пътна мрежа.

В САЩ беше извършен впечатляващ тунинг на ВАЗ 2105

Американските майстори продължават да доработват съветското возило, като избилат интересен двигател. Под капака е монтиран известният 3.0-литров мотор Toyota 2JZ-GTE, а шестакът е допълнена с турбина Garrett GTX358s и спортен ауспух.

Монтирани са и 6-степенна механична скоростна кутия от Nissan 350Z и главно предаване от Ford. Силно модифицираната Lada получава и електрическо сервоуправление, напълно ново окачване и дискови спирачки на всички колела.

В САЩ беше извършен впечатляващ тунинг на ВАЗ 2105

Броните са премахнати, като са добавени заден спойлер и разширения на подкалниковите арки. Последното се прави с цел да се монтират 17-цолови гуми. Стъклата пък са замемени със специални, изработени от прозрачен акрил.

В кабината се появяват спортни седалки OMR. Монтирани са също тръбна предпазна рамка и автоматична пожарогасителна система. Сега спортната кола ВАЗ 2105 е обявена на търг, като най-високата цена за нея до момента е 10 500 долара.

В САЩ беше извършен впечатляващ тунинг на ВАЗ 2105


Поставете оценка:
Оценка 4 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смях в залата

    23 22 Отговор
    Махната задна броня, някакво пластмасово перо имитиращо спойлер. Отпреде същата работа, някакви дръжки ли е...капаци ли е, никой не знае. Навремето през 90 години селските бекове караха такива "тунинги" от салмата. Нема такъв смях просто.....

    Коментиран от #4, #9

  • 2 Иво

    19 29 Отговор
    Все същата кочина
  • 3 Шопендар

    19 17 Отговор
    Това нещо са го делкали сигурно руснаци живеещи в сащ
  • 4 Факс

    26 2 Отговор

    До коментар #1 от "Смях в залата":

    Тунингът засяга части, които имат отношение към хода на автомобила, а не толкова екстериор и интериор, но няма проблем.
  • 5 ладата тойота

    7 3 Отговор
    Продадена за 40 000$😉
  • 6 безспорен

    11 2 Отговор
    факт е, че и до ден днешен унгарците са най добрите в тунинга и като пилоти на ралитата точно с този автомобил, преди разпада на СССР бяха в остра конкуренция с латвийците от Лада спорт, тъй като там беше спортното подразделение на Толиати за рали автомобилите, и накрая да попитам за един приятел, никъде не видях газовия инжекцион, вероятно са го забравили, или в САЩ не са разрешени газовите инжекциони?
  • 7 един

    6 0 Отговор
    седалките са OMP а не OMR
  • 8 АВЕ..ТО ХУБУУ АМА....

    14 7 Отговор
    САМО ЛАМАРИНИТЕ СА ОСТАНАЛИ ОТ ЛАДАТА...ТОВА ПРОСТО НЕ Е ЛАДА А ТОЙОТА...РУСНАЦИТЕ ТАКИВА ДВИГАТЕЛИ НЕ МОГАТ НИКОГА ДА НАПРАВЯТ...

    Коментиран от #11

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бате Иво

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "АВЕ..ТО ХУБУУ АМА....":

    Защо въобще са сменили двигател
    Предполагам че е била със спортен разпределителен вал но е можело още тук там да пипнах
    Без да съм тунинг специалист едно време мислех турбо на Москвича да слагам
    Ама не скорнах да отида до бай Янко за лагери
  • 12 бивш състезател любител

    5 1 Отговор
    смяна на мотор едва ли може да се нарече тунинг ама айде по-скоро по колата има оптичен туниг който не е нищо ново като изпълнение защото такъв има от много много години на тия лади тук беше пълно навремето покрай рали България но взеха да поизчезват