Отидете към основна версия

1 882 9

Zeekr ще създаде европейската си централа в Нидерландия

  • zeekr-
  • geely-
  • volvo-
  • европа

Китайският автомобилен производител е избрал Амстердам, за да привлече по-широк кръг от талантливи ръководители

Китайският производител на електрически автомобили Zeekr създава своя европейска централа в опит да привлече повече таланти от цял свят. Zeekr очаква около 80 членове на висшия си управленски екип да започнат работа в обект в южната част на Амстердам, близо до летище Схипхол. Персоналът ще нарасне до около 100 души преди края на годината, заявиха от компанията.

Наред с новата си европейска централа в Амстердам, Zeekr има силно присъствие в Гьотеборг, Швеция, който е родният град на три от сестринските марки на Geely Holding: Volvo, Polestar и Lynk & CO. Техническият център на Zeekr, в който работят около 1000 души, се намира в Гьотеборг, както и неотдавна откритият център за стилизиране, в който китайската марка има 500 служители.

Zeekr, производителят на премиум електромобили, основан през 2021 г., през юни започна да приема поръчки за средния модел 001 shooting brake и компактния SUV X в Швеция и Нидерландия, където доставките се очаква да започнат през следващия месец. На 28 август първоначалната партида от 288 единици на 001 отпътува от Китай. Zeekr очаква, че ще са необходими 70 дни, за да достигне корабът до Европа.

Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.

Свързани новини