Отидете към основна версия

4 796 17

Alfa Romeo вади пряк съперник на BMW iX, който ще изминава над 800 километра с едно зареждане

  • alfa romeo-
  • stelvio-
  • наследник-
  • електромобил

Alfa Romeo подготвя електрически наследник на флагманския кросоувър Stelvio. Новостта ще се конкурира с BMW iX и Porsche Cayenne от следващото поколение. За това съобщава сайтът Autocar .

Новият електрически кросоувър на Alfa Romeo се очаква да бъде представен през 2027 г. Появата на модела беше потвърдена и от генералния директор на марката Жан-Филип Импарато.

Новият електрически кросоувър ще се базира на платформата STLA Large, която, както вече е известно, е предназначена само и единствено за електрически модели. Архитектурата на кросоувъра ще поддържа бързо зареждане при 800 V.

Батерията ще може да се зарежда на бърза зарядна станция от 20% до 80% за по-малко от 30 минути, а пробегът с едно зареждане ще е достатъчин за изминаване на впечатляващото разстояние от 805 км.

Също така, новият флагман на Alfa Romeo ще получи набор от цифрови системи STLA Brain. Благодарение на това кросоувърът ще разполага със система за автономно шофиране и интуитивен инфотейнмънт интерфейс.

Жан-Филип Импарато отбеляза още, че новите електрически автомобили на марката ще останат фокусирани върху удоволствието от шофирането. Затова ще бъде обърнато специално внимание на управлението и намаляването на теглото на бъдещите модели.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.

Свързани новини