Отидете към основна версия

8 245 93

Над половината от собствениците на ел. коли избират ДВГ за следващ автомобил

  • ford-
  • mustang-
  • mach-e-
  • електромобили

Данните са интересни

Интересно проучване установи, че собствениците на електромобили не са толкова привързани към тях, колкото се смята. Всъщност, с изключение на собствениците на Tesla, почти половината от домакинствата, притежаващи електромобили, ще закупят следващ автомобил с двигател вътрешно горене.

Проучването на S&P Global Mobility разкрива, че около 52,1% от домакинствата с електромобили биха си закупили кола с ДВГ според резултатите до юли месец тази година. Макар че някои могат да сметнат това за отрезвяваща новина, проучването отбелязва, че данните му не означават, че приблизително половината от електромобилите ще бъдат заменени от автомобил с вътрешно горене. Напротив, следващата покупка на дадено домакинство може да бъде замяна на друго превозно средство, което то вече притежава.

Проучването установи, че 63,2 % от притежателите на електромобили Nissan ще закупят друг електромобил като следващ автомобил. По този начин японският автомобилен производител изпреварва само Chevrolet, който отбелязва процент на лоялност от 60,6%. При разглеждането на отделните модели S&P Global Mobility установи, че 37,3% от домакинствата на Ford Mustang Mach-E са закупили електромобил като следващ автомобил, докато 45,8% са избрали нещо с бензинов двигател, като много от тях са били други модели пикапи и SUV на Ford с ДВГ и хибридни задвижвания.

Например 56,6% от купувачите на електромобили Mercedes-Benz ще купят друг електромобил като следващ автомобил, което е значително увеличение спрямо 24,3% през второто тримесечие на 2020 г. Процентът на лоялност при Jaguar също е скочил от 25% на 56,5%, докато при Audi е нараснал от 25,5% на 50,1%, при Porsche - от 23,3% на 36,8%, а при пазарния лидер Tesla - от 51,8% на 76,7%. Интересно е, че лоялността към електромобилите сред собствениците на BMW е спаднала от 46,6% на 45,9%.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 26 гласа.

Свързани новини