Отидете към основна версия

14 305 54

Откриха забравен за над 30 години Москвич с минимален пробег

  • алеко-
  • москвич-
  • продажба

„Алеко“-то е изминало едва 163 километра

В Москва продадоха "Москвич-2141", който е останал в гараж в продължение на 33 години. Веднага след покупката собственикът на колата я е закарал колата на топъл паркинг, където автомобилът прекарал целия си живот. Въпреки дългия престой Москвичът е останал в перфектно външно и техническо състояние. Съветската "капсула на времето" е струвала на новия купувач почти половин милион рубли или около 9 хиляди лева.

Веднага след покупката собственикът регистрира колата и вероятно навърта километрите, които са показани на таблото. По неизвестна причина обаче автомобилът е закаран в гараж, където се съхранява през следващите 33 години. На километража са отбелязани само 163 километра. Собственикът на "Алеко"-то е обработил дъното и праговете, което е позволило каросерията да се запази в перфектно състояние.

Заводът АЗЛК произвежда "Москвич-2141" от 1986 до 1998 г. Хечбекът е създаден на базата на френския модел Simca 1308. В същото време местният автомобил получава скъсено междуосие и подобна рама. Автомобилът се задвижва от бензинов двигател с работен обем от 1.5 литра, чиято мощност е 72 конски сили. В България моделът бе известен и дори все още е като „Нов Москвич“.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 43 гласа.

Свързани новини