Отидете към основна версия

1 641 11

Kia ще обнови EV6 догодина

  • kia-
  • ev6-
  • hyundai-
  • ioniq-
  • ev9

Електрическият модел ще получи нова визия

Kia EV6, първият електрически модел на автомобилния производител, който дебютира през 2021 г., може да изглежда все още актуален, но вече тече подготовка за ново обновяване. В момента се разработва фейслифтова версия, която трябва да дебютира през следващата година. Тази актуализация има за цел да приведе EV6 в съответствие с по-новите електрически модели на Kia както по отношение на стила, така и на технологиите.

Прототипи вече се движат в Южна Корея, а съвсем скоро това трябва да се случи и в Европа и Северна Америка. Докато очакваме да видим шпионски снимки, обаче, можем само да предположим какви ще са промените в модела. Дейвид Хилбър, маркетинг директор на Kia Europe, сподели с Auto Express някои идеи относно предстоящите "подобрения" за EV6, като заяви, че възприемането на общ дизайнерски език с EV9 е "нещо, което трябва да се очаква с нетърпение". Това потвърждава, че фейслифтът на EV6 ще черпи вдъхновение от стилистичните елементи, наблюдавани в Kia EV3, EV4 и EV5, които демонстрират обновения дизайнерски език, въведен от флагмана EV9.

Типично за актуализациите в средата на жизнения цикъл, профилът и цялостният силует се очаква да останат до голяма степен непроменени спрямо отиващия си модел, с изключение на потенциалните нови дизайни на алуминиевите джанти и варианти на тапицерията. За EV6 обаче се очакват значителни промени в предната част, включително преработена броня и други фарове. В задната част може да се появят незначителни промени в графиката на задните светлини, но футуристичният ѝ вид вероятно ще бъде запазен.

Отвътре EV6 може да наследи тройния панел от EV9, който намери място и в по-малкия компактен SUV EV5. Очакваме също така преработен волан и нови опции за тапицерията, наред с по-богатото оборудване в областта на автономното шофиране и свързаността.

Що се отнася до ходовата част, вероятно ще бъдат запазени настоящите варианти на задвижване и капацитети на батериите. Големи промени под повърхността не се очакват до следващото поколение, когато платформата E-GMP ще бъде заменена от интегрираната модулна архитектура (IMA). Това важи и за предстоящото обновяване в средата на жизнения цикъл на Hyundai Ioniq 5, който има общи черти с Kia EV6.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.

Свързани новини