Отидете към основна версия

1 767 8

Volkswagen има съмнения относно новия си бюджетен модел

  • volkswagen-
  • евтин електромобил

Volkswagen обмисля разработването на нов бюджетен модел, който ще струва по-малко от 20 000 евро и който може да се появи през 2025 година. Сега обаче в компанията се появиха някои съмнения, тъй като VW все още не е решила дали рентабилността на проекта е добра.

Според Carscoops ръководството на компанията не е 100% сигурно, че евтин електрически автомобил с такава цена ще може да бъде пуснат на пазара. Всичко зависи от това дали такава кола ще има печалба. Автомобилният производител трябва да е сигурен, че проектът ще бъде печеливш.

Това ще бъде значително улеснено от новата технология на батерията, която ще позволи намаляване на разходите наполовина. Все още обаче няма конкретика по този показател. Освен това нищо не се знае за напредъка на електромобилите, като цяло.

Ще припомним, че по-рано се появи информация, че Volkswagen подготвя нов бюджетен автомобил в електрическия сегмент с цена под 20 000 евро. Предполагаше се, че евтиният модел ще се появи след всички основни конкуренти.

Евтиното електрическо VW ще бъде наследник на VW e-Up! , който, както вече ви информирахме, беше спрян от производство. Ако все пак тази кола стане факт, то с течение на времето ще се появят нейни аналози под марките Skoda и Cupra.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.

Свързани новини