Отидете към основна версия

2 109 12

BMW ще запази в гамата си мощните V8 мотори и редовите шестаци

  • bmw-
  • m-
  • v8-
  • редови шестцилиндров двигател

Подразделението на BMW няма да следва стратегията на Mercedes-AMG да предлага по.малки двигатели за своите модели. Вместо това BMW M ще запази сегашните си редови шестцилиндрови двигатели и V8 моторите, докато не премине към изцяло електрически задвижвания. Както шефът на BMW M Франк ван Меел потвърди в скорошно интервю, не се разглеждат хибриди с три- и четирицилиндрови двигатели с електромотори.

Коментирайки различни въпроси ван Меел каза, че поставянето на по-малък двигател под капака на истински М модел, комбиниран с електромотор, просто „няма да е правилният начин“ за компанията. Електрификацията ще играе основна роля в прехода към изцяло електрически М автомобили – вземете например XM с неговия електрифициран 4.4-литров V8 – но електрическите двигатели ще играят поддържаща роля в процеса.

„Ние искаме да имаме мощен базов двигател. Така че за нас преминаването към по-малки двигатели с вътрешно горене, съчетани с по-големи електромотори, би било грешен подход. За нас следващата стъпка ще бъде незабавно преминаване към чисто електрически двигатели. И ще го таправим както трябва “, казва още Ван Мил.

Какво ще кажете за чисто електрически автомобили M? Очевидно те няма да бъдат на пазара скоро, тъй като ван Меел смята, че технологията за електрически автомобили все още не е готова да създаде кола, ориентирана към пистата – машина, която може да осигури „непрекъсната изходна мощност в достатъчна степен“. „М-моделът трябва да може върти обиколки на пълна мощност на Nürburgring Nordschleife", завършва изказването си Меел.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.

Свързани новини