Last news in Fakti

16 Януари, 2024 14:43 3 430 10

BMW не се отказва от дизела

  • bmw-
  • neue klasse-
  • дизел
BMW не се отказва от дизела - 1

Както вече ви информирахме, BMW обяви, че скоро ще инвестира 711 милиона долара за модернизиране на основния си завод в Мюнхен, за да произвежда там само електрически превозни средства от края на 2027 година

Заводът на BMW в Мюнхен ще бъде първият в съществуващата производствена мрежа на компанията, който ще бъде преустроен изцяло за електрически превозни средства. Нов завод в Дебрецен, Унгария, който в момента е в процес на изграждане, също ще произвежда само електрически превозни средства, като бъдещите модели Neue Klasse се планира да бъдат произведени там още от 2025 г.

След приключване на обновяването на завода в Мюнхен, производството на седана Neue Klasse ще се премести там, както и на други модели от ново поколение, които също ще се произвеждат в завода на BMW в Китай от 2026 г. и в завода в Мексико от 2027 г.

За разлика от конкурентите си, BMW обаче не си е поставила собствена цел за постепенно премахване на производството на дизелови коли, така че може просто да се наложи да се съобрази с правилата на ЕС, забраняващи продажбата на бензинови и дизелови автомобили от 2035 г.

Въпреки това автомобилният производител казва, че планира да постигне целта си за производство на електрически автомобили. Тази година компанията планира да продаде половин милион електрически коли, но към момента не се отказва от автомобилите с ДВГ, включително и от дизеловите.

Едновременно с това BMW инвестира сериозно в своята концепция Neue Klasse, която според компанията обещава да преодолее технологичната пропаст и да настигне конкуренти като Tesla. Миналия септември на IAA Munich Mobility автомобилният производител представи своята концепция Vision Neue Klasse, която в момента тества и усъвършенства и за която ви разказахме подробно.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пантагрюел

    19 0 Отговор
    В Мюнхен не използват ли евро,че се налага да изразходват 711 млн долара?

    Коментиран от #10

  • 2 УдоМача

    9 3 Отговор
    И аз обичам да се топля на нафтова печка :)
  • 3 наблюдател

    9 6 Отговор
    ВЛЕЧЕ СИ ГИ ОБГАЗЯВАНЕТО ОТДАВНА
  • 4 оу Шанз елизе

    11 5 Отговор
    Германците са свършени нямат полезен ход
  • 5 Реално

    8 6 Отговор
    Нокиа, Сименс, Бе Ем Ве - съдба на куртизанка

    Коментиран от #8

  • 6 Перник

    3 5 Отговор
    Браво. Сигурно някой нашенец е от шефовете
  • 7 оня с коня

    7 4 Отговор
    6-цилиндровият Дизел на БМВ е НАЙ-ДОБРИЯТ в Света.Това съм го чел във Статии,потвърждавам го и със собствени Впечатления защото е монтиран в БМВ-то ми 3-ка.
  • 8 Трифонов

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Какво за Сименс? Щоооо... не седнеш да попрочетеш туй-онуй, а?! Вместо да плещиш идиотщини по форумите. Или ще кажеш: "Чукчи писател, не читател..." Сименс е гигант, който в момента работи поне в 10 различини индустрии и е номер 1 в редица от тях, като например в производството на медицинска апаратура, в производството на оборудване за вятърни електроцентрали, парни и газови турбини, машини за подвижен железопътен състав (напр. мотриси за метро, локомотиви и т.н.), металургия и още редица други. Годишните му приходи са към 90 млрд. евро, а чистата печалба към 6-7 млрд. евро годишно. Имя активи за 190 млрд. евро. Те така... БМВ са най-продаваната премиум марка в Света за 2023г. с над 2.5 млн. продадени автомобила, просто вчера го обявиха медиите това. А Нокия... Нокия не е немско дружество. Направи си справка!
  • 9 истина ти казвам

    4 1 Отговор
    Па да не са луди!
  • 10 хаха

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пантагрюел":

    трудно ще накарат ххората да се откажат от ДВГ