Отидете към основна версия

52 121 41

CR: Девет от десетте най-надеждни коли в света са японски, а седем от тях са Toyota

  • японски автомобили-
  • toyota-
  • надеждност-
  • класация

Единственият не-японски автомобил в топ 10 е BMW X5

От доста време насам японският производител Toyota набляга на качеството на своите автомобили, като това е техен най-висок приоритет. И до ден днешен този факт се отразява редовно в класациите за надеждност. Тази теза за пореден път ясно се демонстрира от класацията, изготвена от авторитетната агенция Consumer Reports, в която традиционно преобладават автомобили от Япония.

Експертите анализират автомобилите по отношение на тяхната надеждност въз основа на информация за броя на техническите проблеми, възникнали на даден модел през годината. Така в топ 10 влязоха седем представителя на производителя Toyota.

Най-надеждният автомобил според експертите на агенцията е Toyota 4Runner, който получи 87 точки от максимални 100. Второто място с идентичен резултат зае хибридната версия на Toyota Camry, а челната тройка беше затворена от същия седан на японската марка, но с двигател с вътрешно горене - 86 точки.

Четвърто място заема кросоувърът Toyota RAV4 Prime, който получи 84 точки, а единственият не-японски автомобил в топ 10 е BMW X5 с резултат от 82 точки.

На шесто място е Subaru Forester, експертите оцениха неговата безупречност на 82 точки, седма позиция е заета от стандартната Toyota RAV4 с 80 точки. Acura RDX е отличен с осмо място с 80 точки, а на девето и десето място отново са две "тойоти" - Corolla и хибридната версия на кросоувъра Highlander - те имат съответно по 77 и 75 точки.

Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 96 гласа.

Свързани новини