Last news in Fakti

15 Януари, 2024 10:01 3 244 3

Дебютира европейската версия на новата Toyota Camry

  • toyota-
  • camry-
  • европа
Дебютира европейската версия на новата Toyota Camry - 1

Toyota представи официално европейската версия на новото поколение Toyota Camry. Това е деветото поколение на популярния японски седан. Очакваше се Toyota Camry да спре да се продава в Европа, като нейното място трябваше да бъде заето на Стария Континент от нов електрически автомобил. Все още обаче няма електрически заместител на Camry, така че този модел ще продължи да се продава на Стария континент.

В Съединените щати Toyota Camry от деветото поколение дебютира през есента на 2023 година. И ето, че сега, през януари 2024-а дойде време за представянето на европейската версия. Външно въпросната европейска версия, която ви показваме на снимките, на новата Camry практически не се различава от американската. Но оборудването им е различно.

Дебютира европейската версия на новата Toyota Camry

Новото поколение Toyota Camry е изградено според новата философия на дизайна на Toyota, която преди беше използвана в новите Toyota Prius и Toyota C-HR. Предницата е доминирана от тънки фарове с форма на бумеранг, сливащи се с тясна радиаторна решетка. Отзад се открояват нови С-образни задни светлини. Като цяло новото Camry има спортен и по-модерен дизайн.

Дебютира европейската версия на новата Toyota Camry

В интериора на новото поколение Camry японците са заложили на новите технологии. Арматурното табло е изцяло преработено. Европейската версия сега идва стандартно с 12.3-инчов инструментален панел и с 12.3-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система (американската версия има по-малък дисплей като стандарт).

Дебютира европейската версия на новата Toyota Camry

Освен това в Европа стандартно е включено следното оборудване: мултимедийна система Toyota Smart Connect, навигатор с информация за трафика в реално време, интелигентен гласов асистент, премиум аудио система JBL с девет високоговорителя, безжична връзка с Apple CarPlay и Android Auto, пет USB порта, безжично зарядно устройство за смартфони и мобилни устройства, актуализации по въздуха (OTA), цифров ключ MyToyota, система за подпомагане на водача Toyota Safety Sense, система за избягване на челен сблъсък и др.

Дебютира европейската версия на новата Toyota Camry

Под капака на новото поколение е монтиран хибриден силов тракт. Той се състои от четирицилиндров 2.5-литров бензинов двигател, два електрически мотора и нова литиево-йонна батерия. Системната мощност на тази хибридна система е 231 к.с. Скоростна кутия е CVT, а ускорението от място до 100 км/ч отнема 7.3 секунди. Средният разход на гориво е 5.1 литра на 100 км. Toyota ще започне да продава новата Toyota Camry Hybrid в Европа през второто тримесечие на 2024 година. Все още обаче не се знае колко ще струва.

Дебютира европейската версия на новата Toyota Camry


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааа

    3 1 Отговор
    Новото Камри - като старото Камри.
  • 2 СЗО

    0 0 Отговор
    Дори не знаех че продават Камри в Европа. Не ги виждам много по пътищата
  • 3 Притежател

    0 0 Отговор
    Имам текущият европейски модел от година и половина, най-високото ниво на оборудване. За съжаление, новият модел наистина ще е почти като стария, но нов. Като изключим безжичния Apple Car Play и ъпдейтнатия монитор, нищо друго различно не виждам, което да ме накара да дам едни поне 20к лева повече за новия модел, когато излезе. Иначе колата е разкошна и е удоволствие да се кара.