Отидете към основна версия

36 484 27

Представено е най-евтиното SUV на Kia, което е с цена от...­ €9 000

  • kia-
  • sonet

Новият Sonet беше показан в Индия

Компактният бюджетен кросоувър Sonet претърпя модернизация и ще бъде пуснат в продажба в началото на 2024 година на цена от приблизително 9 000 евро. Подробности за новия продукт бяха разкрити на официалния сайт на Kia.

Кросоувърът Kia Sonet вече е по-агресивен на външен вид благодарение на напълно новата си предна част с масивна броня, L-образни LED фарове и увеличена решетка на радиатора. Светлините са свързани с диодна лента.

В интериора на Kia Sonet 2024 декорацията на седалките е подобрена. Бюджетният модел за първи път получава цифров инструментален панел, а централният сензорен екран е увеличен до 10,25 инча по диагонал. Сменени са и бутоните на централния панел.

Базовата конфигурация на Sonet включва климатик, шест въздушни възглавници и електронна стабилизираща система. Топ версиите пък имат панорамен покрив, електрическа седалка на водача, вентилация на седалката, високоговорители Bose, камери за кръгов обзор, системи за автоматично спиране и контрол на маркировката.

Новият Sonet ще се предлага с 1,2-литров (83 к.с.) и 1,0-литров турбо (120 к.с.) бензинови двигатели, както и с 1,5-литров турбодизел със 116 конски сили. Може да се избира между 6-степенна механична или автоматична скоростна кутия, както и 7-степенен робот. Моделът не е предвиден за Европа.

За сравнение ще кажем, че най-евтиният кросоувър на марката, който се продава у нас е Stonic, цената на който в България започва от 35 990 лева с ДДС, което обърнато в евро е точно два пъти повече отколкото най-евтиният кросоувър на корейците. За съжаление, заради различни мерки за безопасност такива коли, като Sonet не се продават в Европа и респективно - у нас.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 70 гласа.

Свързани новини