Отидете към основна версия

8 954 20

Москвич 8: време на поява, характеристики, ценова прогноза

  • москвич-
  • 8

Флагманският модел ще се присъедини към линията на руската марка през втората половина на 2024 г. Говорейки за времето на появата на нови модели, търговският директор на Москвич Александър Мигал разказа интересни подробности за предстоящия флагман на марката Москвич 8.

„За втората половина на годината планираме пускането на голям кросоувър, според класическата сегментация той ще се позиционира в сегмент D. Това ще стане през втората половина на годината“, отбелязва Александър Мигал.

Както знаете, всички модели Москвич са китайски JAC със сменени емблеми. Автомобилните комплекти от Китай се сглобяват в завода на Москвич, който преди се наричаше Renault Русия.

По предварителна информация Москвич 8 ще е всъщност JAC S7, средноразмерен кросоувър, съпоставим с VW Tiguan. Силовият агрегат е типичен за JAC: 1.5-литров турбо, съчетан с 6-степенен робот и задвижване на предните колела.

В Китай цените на този кросоувър са в диапазона от 90-120 хиляди юана, тоест 11 500 - 15 000 евро. Ако се вземат цените на JAC JS4 и неговия клонинг Москвич 3, то и при Москвич 8 може да се очаква китайската сума да се удвои. Тоест базовата цена на Москвич 8 ще е от порядъка на 23 000 евро.

Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.

Свързани новини