Отидете към основна версия

26 356 51

Dacia подготвя "убиец" на VW Golf и Skoda Octavia

  • dacia-
  • c-neo

Румънската компания Dacia възнамерява да затвърди позициите си на европейския пазар и да стане едноличен лидер. За целта румънците подготвят автомобил, който ще съперничи на бестселъри, като Skoda Octavia, VW Golf, Peugeot 308, Opel Astra и Toyota Corolla.

Новият продукт ще се казва Dacia C-Neo и ще се присъедини към гамата на производителя през 2026 година. Въз основа на наличната информация, ресурса Carscoops създаде рендери на автомобила.

Съдейки по тях, това ще бъде комби с просторен салон. C-Neo ще бъде изпълнен в новия дизайнерски стил на марката. Той ще получи тънки LED фарове и задни светлини, отличителна предница, атлетичен преден капак, широка остъклена площ, големи джанти и двуцветна боя на каросерията.

Очаква се C-Neo да е базиран на платформата CMF-B на Renault Group и да достига дължина от 4 600 мм. Обещава се салонът на комбито да бъде просторен и удобен. Оборудването му ще включва цифрово арматурно табло, мултимедийна система с голям екран, модерна аудио система, климатроник, круиз контрол и редица системи за подпомагане на водача.

Съобщава се, че версия в стил фастбек ще бъде добавена към моделното семейство по-късно. Dacia C-Neo ще се предлага с 1.2-литров трицилиндров бензинов турбо двигател, който ще е допълнен от "мека" хибридна инсталация. Системната мощност на този силов тракт ще е 128 к.с.

Такъв мотор в момента се използва в Dacia Duster, където се предлага във версии с предно задвижване и задвижване на всички колела. Що се отнася до пълния хибрид, то той също ще е наличен за новата Dacia, като ще е съставен от 1.8-литров двигател, съчетан с електрически мотор.

Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 39 гласа.

Свързани новини